Draga Olteanu Matei împlineşte astăzi 77 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Născută la Bucureşti, la 24 octombrie 1933, Draga Olteanu Matei face parte din generaţia de aur a teatrului românesc.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiaşi an a debutat în piesa "Ziariştii" de Alexandru Mirodan.

O carieră impresionantă: artista a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi a avut 100 roluri în televiziune.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite spectacole: "Coana Chirita" dupa Alecsandri, pentru care a scris şi un scenariu de film în două serii (Coana Chiriţa - 1986 şi Chiriţa la Iaşi 1987), "Gaiţele" de Kiritescu (1978), "Caruţa cu paie" de Mircea Stefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ştefănescu Delavrancea, "Domnişoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc.

Pe scena Teatrului Naţional a fost prezentă în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki şi în "Crima pentru pământ", o dramatizare dupa romanul cu acelaşi nume al lui Dinu Săraru.

A avut o carieră plină de succes şi în Televiziune unde a avut apariţii memorabile in programele de varietăţi şi de Revelion.

A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucand-o pe Veta, soţia lui Nea Mărin, in numeroase show-uri TV şi în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

După pensionarea sa din Teatrul Naţional (2007) s-a retras la Piatra Neamţ unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.

La mulţi ani!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite