Din trafic scapă cine poate! Motocicliştii fac paradă să amintească şoferilor că există şi ei pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia „Chopper Academy M.C.” atrage atenţia asupra motocicliştilor din trafic printr-un un marş organizat în colaborare cu Brigada Rutieră a Capitalei, ce va avea loc mâine, 31 martie.

La marşul de motoare programat mâine vor lua parte în jur de 20 de motociclişti din „haita de călăreţi”, cum se autointitulează membrii Academiei. Acţiunea lor voluntară de educaţie rutieră se adresează conducătorilor de maşini, pentru a le reaminti de egalitatea şanselor de supravieţuire în trafic, prin reducerea numărului de accidente dintre două şi patru roţi. 

Motocicliştii vor alerga nu de poliţişti, ca în filme, ci împreună cu aceştia, pe traseul stabilit. Membrii asociaţiei nu se vor asociaţi cu ideile preconcepute conform cărora şoferii pe două roţi nu sunt prieteni foarte buni cu legea: „Aici nu e America, aici e România. Nici unul dintre noi nu are cazier”, precizează Adrian Dorogan din partea Chopper Academy. Sentimentele sunt reciproce, Brigada Rutieră a Capitalei consideră binevenite orice acţiuni voluntare de educaţie rutieră.

Semn că iarna e gata şi că e timpul ca motocicletele să iasă din garaj, evenimentul de mâine deschide sezonul pentru Chopper Academy M.C., începând cu parada de dimineaţă. Tot sâmbătă va avea loc şi petrecerea „Open season party”, organizată în Rock Pub în Regie, de la ora 21, unde sunt aşteptaţi peste o mie de invitaţi, motociclişti din toată ţara şi nu numai. 

Motocicletele ies din garaj, de primăvară

Acţiunea va demara cu marşul motocicletelor în jur de ora 10, organizat cu sprijinul Brigăzii Rutiere a Capitalei. Startul din faţa Academiei Române, str. 13 Septembrie, în jur de ora 10. Patru poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei se vor alinia în coloană cu gaşca de motociclişti şi vor demara spre Fântâna Mioriţa, cu trecere prin Piaţa Charles de Gaulle. La punctul de oprire, unde vor ajunge în jur de ora 11, motocicliştii vor împărţi timp de jumătate de oră pliante informative şoferilor de maşini.

Evenimentul prin care Chopper Academy M.C. îşi anunţă prezenţa de primăvară în trafic este unul de educaţie rutieră pentru că „Nu vreau să îmi mai moară prieteni pe străzile Bucureştiului” cu motocicleta, după cum declară Adrian Dorogan. Membrii asociaţiei consideră că e timpul ca şoferii să aibă o altă atitudine pe stradă, mai ales în România, şi, cu atât mai mult, în Bucureşti.

Anotimpurile motocicletei chopper la Asociaţia "Chopper Academy M.C."

Acesta este primul eveniment organizat anul acesta, urmează a patra ediţie a festivalului din 13-15 iunie, Black & White Motor Fest. În afară de circuitul întâlnirilor de motociclişti organizate în ţară pe tot parcursul verii, la care vor participa, asociaţia încheie, obligatoriu, sezonul cu “close season party”. 

Membrii clubului au în comun mai mult decât plăcerea de a simţi vântul în cască. La petrecerea organizată de Crăciun, Chopper Academy M.C. strâng fonduri pentru copii orfani. Anul trecut au anulat chiar petrecerea, pentru ca toţi banii adunaţi, în total 80.000 de euro, să ajungă la un copil cu cancer. Donatorii nu au dorit să fie cunoscuţi.

Asociaţia s-a înfinţat în urmă cu cinci ani şi are în jur de 40 de membri in Bucureşti. Clubul s-a extins cu „Chapters” – filiale – în Călăraşi, Constanţa, Suceava, Bacău şi Ploieşti, în total peste 100 de motociclişti al căror numitor comun este pasiunea pentru „choppers”.

Motto-ul asociaţiei care a iniţiat această activitate de conştientizare în trafic este: „Academia înseamnă Respect, Forţă, Frăţie, România (RFFR)”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite