De la Logan la "Merțan": vezi ce mașini conduc doamnele din Parlamentul României. Elena Udrea e singura cu Mercedes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea a intrat în politică cu un Mercedes și a reușit între timp să-și mai ia unul, potrivit declarației de avere. Nu toate deputatele și senatoarele au fost, însă, la fel de norocoase.

Conform declarațiilor de avere postate pe site-urile oficiale ale Camerei Deputaților și Senatului, 13 din cele 45 de parlamentare se mulțumesc probabil să conducă doar Loganurile primite de la stat pe perioada mandatului, întrucât nu dețin niciun autoturism. 

image

La polul opus, cea mai spectaculoasă colecție de autoturisme o are Manuela Mitrea (PSD), soția fostului ministru al transporturilor Miron Mitrea. Ea deține un Land Rover Discovery 3 din 2008 (stânga), un Mitsubithsi Lancer, tot din 2008, și un Lexus RX300 din 2006 (dreapta).

image

Comparându-le cu modele similare de pe piața auto second-hand, putem evalua colecția la peste 50.000 de euro.

BMW de colecție și o barcă

Tot câte trei autoturisme au și senatoarele Minerva Boitan (PNL) - SABB 93, Ford Fiesta, Daihatsu Feroza și o motocicletă Samaha, și Mihaela Popa (PDL) - un Volkswagen Jetta, un Fiat și Renault.

În evidență iese și deputata de Iași Cristina Dobre (PDL),cu un BMW de colecție din 1973, dar și cu o barcă cumpărată în 1998.

Udrea, singura cu Mercedes

Ministra turismului, Elena Udrea, aleasă deputat în circumscripția 42 București, și-a trecut în declarația de avere două Mercedes-uri, unul din 1998, altul din 2005. Este de altfel, singura doamnă din Parlament cu Mercedes. Cealaltă ministră, Anca Boagiu de la Transporturi, are o mașină mult mai modestă, un Seat Leon din 2008.

Colega lor de partid, președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, are un Hyundai Tucson achiziționat în leasing în 2007, în vreme ce democrat-liberala Sulfina Barbu, deși a menționat patru terenuri, trei case și bijuterii de 15.000 de euro, nu a trecut nimic la rubrica autoturisme.

image

Două doamne cu Dacia

Reprezentantele județelor Bihor și Brașov, Sonia Maria Drăghici (PSD) și Farkas Anna-Lili (UDMR), sunt singurele posesoare de Dacii, conform declarațiilor.

Dintre numele sonore din Parlament, Raluca Turcan (PDL) și Ecaterina Andronescu (PSD) au aceleași gusturi, ambele având câte o Toyota. Lia Olguța Vasilescu din PSD conduce un Fiat Linea, iar Sorina Plăcintă (PDL) și-a trecut două autoturisme în declarația de avere: un Renault și o Skoda.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite