Cu 3.500 mai multe cereri pentru eliberarea paşapoartelor în primele trei luni ale anului, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 33.255 de cereri pentru eliberarea paşapoatelor au fost înregistrate în primele trei luni ale anului, cu 3.580 mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2011, potrivit unor date prezentate azi de Prefectura Capitalei.

Potrivit instituţiei, anual, în lunile de vară, în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Municipiului Bucureşti, numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte cunoaşte o creştere semnificativă.

Prin urmare, prefectul Capitalei, Cristina Ecaterina Coruţ, a solicitat conducerii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al Municipiului Bucureşti să suplimenteze numărul de agenţi la ghişee, corespunzător volumului de cereri.

Totodată pentru evitarea aglomeraţiei la ghişee, Prefectura recomandă cetăţenilor care doresc să obţină paşapoarte să se prezinte atât la sediul din strada Nicolae Iorga nr. 27, cât şi la punctul de lucru din Şoseaua Pipera nr. 49, unde traficul de persoane este mai redus iar timpii de aşteptare mai mici.

Programul de lucru cu publicul la sediul serviciului din strada Nicolae Iorga nr. 27 este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri şi între orele 8.30 şi 18.30, marţea.

La punctul de lucru din Şoseaua Pipera nr. 49, cetăţenii români cu domiciliul în România pot depune cereri de eliberare a paşaportului simplu electronic între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, marţi, miercuri, joi şi vinery.

Pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare minorilor cu vârsta sub 14 ani, nu este necesară prezenţa acestora la ghişeu, pentru personalizarea documentului de călătorie fiind necesare două foto grafii color 3,5x4,5.

Costurile de emitere raportate la perioada de valabilitate sunt mai mari pentru paşaportelor simple temporare.

Paşapoartele simple electronice pot fi ridicat de la orice alt serviciu judeţean, ambasadă sau consulat ale României, indiferent de locul depunerii cererii.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al municipiului Bucureşti eliberează paşapoartele simple electronice în termen de 14 zile calendaristice şi paşapoartele simple temporare în doua ore (dacă nu se impun verificări suplimentare).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite