Copiii învaţă să fie responsabili şi să mănânce bio. „Grădina Bio“, la Muzeul Satului din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor planta legume la Muzeul Satului. FOTO Adevarul
Copiii vor planta legume la Muzeul Satului. FOTO Adevarul

Copiii din clasa I C de la Şcoala Gimnazială Herăstrău vor crea „Grădina Bio“, eveniment la care vor planta mai multe sortimente de legume, într-un spaţiu special amenajat de la Muzeul Satului. Acţiunea de plantare are loc sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10.00.

În cadrul evenimentului „Grădina Bio“, copiii din clasa I C de la Şcoala Gimnazială Herăstrău vor planta roşii, castraveţi, ardei, vinete şi varză de toamnă, într-un spatiu special amenajat pentru acest proiect, aflat în faţa gospodăriei Trăisteni din zona centrală a Muzeului Satului.

Plantarea va începe la ora 10.00 şi are ca scop implicarea copiilor în plantarea şi îngrijirea unei mici grădini. Organizatorii consideră că această iniţiativă îi va ajuta pe cei mici să se familiarizeze cu alimentaţia sănătoasă.

Organizatorii îi vor învăţa pe copii cum sunt sădite legumele, cum sunt ajutate să crească şi să se transforme în hrană sănătoasă pentru ei. Toate plantele sădite în această grădină provin din culturi bio şi vor fi întreţinute cu ajutorul copiilor, care sunt aşteptaţi periodic să-şi vadă roadele muncii lor.

„Asociaţia Şcoala pentru Sănătate“ a fost fondată cu scopul de a-i sprijini pe părinţi să înveţe principiile nutriţiei sănătoase, în beneficiul copiilor.


Pe aceeaşi temă:


 



 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite