Contractele de salubrizare rămân valabile. Autorităţile locale au declarat recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractele încheiate de primăriile de sector pentru serviciile de salubrizare în Capitală rămân în vigoare până la judecarea recursurilor declarate de autorităţile locale împotriva deciziei judecătoreşti de anulare a actelor, a anunţat, joi, Prefectura Capitalei, citată de Mediafax.

Contractele încheiate de primăriile de sector pentru serviciile de salubrizare în Capitală rămân în vigoare până la judecarea recursurilor declarate de autorităţile locale împotriva deciziei judecătoreşti de anulare a actelor, a anunţat, joi, Prefectura Capitalei, citată de Mediafax.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii Consiliului Concurenţei, ai primăriilor sectoarelor 1, 2, 3, 4, şi 6 şi cu viceprimarul general Mircea Raicu, pentru a discuta problema salubrităţii în Bucureşti după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat contractele de salubrizare încheiate de primarii de sector.

"Sectoarele au declarat că vor intenta recurs în termenul legal. Recursul suspendă executarea hotărârii, ceea ce înseamnă practic că, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, sectoarele pot continua prestarea serviciilor de salubritate ca şi pâna acum. Sectorul 5 nu avea încheiat contract pentru prestarea acestui serviciu public", se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Capitalei.

Prefectura susţine că a dispus încetarea contractelor cadru de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare încheiate pentru sectoarele 1, 2, 3, 4, şi 6 şi a obligat Primăria Generală, primăriile de sector, Consiliul General şi Consiliile Locale să organizeze licitaţii.
În acelaşi comunicat de presă al Prefecturii, citat de Mediafax, prefectul Capitalei se declară conştient de importanţa pe care hotărârea judecătorească privind contractele de salubritate o are pentru bucureşteni.
"Nu ne putem permite să rămânem nicio zi fără serviciu de curăţenie şi doream să ştiu care este punctul de vedere şi strategia părţilor implicate în această problemă. Suspendarea salubrităţii pentru câteva zile poate avea consecinţe importante asupra sănătăţii locuitorilor, ca să nu mai vorbim că suntem aproape de anotimpul rece şi trebuie să fim pregătiţi pentru deszăpezire", a afirmat prefectul.

Atănăsoaei s-a declarat conştient însă şi de necesitatea organizării de licitaţii pentru încheierea contractelor de salubritate, principalul motiv pentru care instanţa a decis anularea celor actuale.

"Pe de altă parte, toate procedurile solicitate de instanţă şi Consiliul Concurenţei vor trebui respectate şi, indiferent dacă se va lua la Consiliul General decizia delegării serviciilor de salubritate la sectoare sau nu, licitaţii transparente vor trebui organizate. Bucureştenii nu trebuie să sufere în ceea ce priveşte curăţenia oraşului", a spus prefectul în acelaşi comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite