Ce a găsit Protecţia Consumatorilor în mijloacele de transport STB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tramvai a lovit un autobuz STB Foto Captură Digi24 TV

În urma unor controale derulate la Societatea de Transport Bucureşti, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au oprit de la a intra pe traseu, ieri dimineaţă, mai multe mijloace de transport în comun care prezentau deficienţe majore.

Potrivit unui comunicat al ANPC, au fost controlate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineţii de la mai multe depouri şi autobaze ale STB. ,,Echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat depourile şi autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc. Au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care puteau pune în pericol sau afectau sănătatea călătorilor”, se precizează în comunicatul instituţiei. 

Câteva dintre de neregulile importante constatate de echipele de control al CPCR Bucureşti-Ilfov au fost de ordin tehnic, respectiv prezenţa unor uşi care nu se închideau complet, fără etanşeizare, lipsa mânerelor de susţinere sau prezenţa unor mânere deteriorate, fără protecţia de PVC, în pericol de a se rupe sau fiind imposibil de dezinfectat, existenţa linoleumului deteriorat de pe pardoseală – cu bucăţi lipsă sau dezlipite şi ridicate, punând în pericol călătorii, lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, funcţionarea precară a instalaţiilor de ventilaţie sau încălzire.

Amenzi între 20.000 şi 50.000 de lei

Autorităţile de control au descoperit, de asemenea, deficienţe de igienă şi întreţinere, precum neigienizarea totală sau parţială a incintelor mijloacelor de transport în comun, utilizarea unor substanţe ineficiente pentru igienizare sau utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate şi neigienizate pentru curăţarea mijloacelor de transport în comun.

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, susţine că acţiunea ANPC ajută STB pentru că scote în evidenţă problemele sesizate de cetăţeni. ,,Urmare a ceea ce s-a întâmplat, şi sincer vă zic, controlul ANPC pe noi ne ajută pentru faptul că nişte probleme pe care eu le-am sesizat în urmă cu mult timp au fost scoase în evidenţă şi poate luăm nişte măsuri punctuale acolo unde cetăţenii au sesizat nişte lucruri, pentru că ANPC a venit în control urmare a unor sesizări”, a spus Criţ. Şeful STB a menţionat că au fost controlate şapte puncte de lucru, iar şase dintre acestea au fost amendate, cuantumul amenzilor fiind între 20.000 şi 50.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite