Cadavrele familiei Ceauşescu sunt autentice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a făcut publice astăzi-dimineaţă rezultatele probelor prelevate în luna iulie de la rămăşiţele pământeşti soţilor Ceauşescu, în vederea stabilirii auteticităţii acestora. Medicii legişti au confirmat că bărbatul îngropat în Cimitirul Ghencea este Nicolae Ceauşescu, concluzia venind în urma comparării probelor ADN cu ale lui Valentin Ceuaşescu, singurul fiu în viaţă al f

„Rezultatul este unul statistic. O certitudine clară aveam dacă exista şi o probă de a lui Nicolae Ceauşescu (din timpul vieţii), dar cert este că ADN, şi de la fratele şi de la copil indică faptul că este vorba despre Nicolae Ceauşescu“, a spus, pentru Mediafax, Dan Dermengiu, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) din Bucureşti.


Valentin Ceauşescu a refuzat să comenteze

Dacă în cazul lui Nicolae Ceauşescu lucrurile au fost destul de clare, în cazul Elenei Ceauşescu, materialul cu care se putea compara proba a fost prea puţin. „Cercetările au fost oricum concentrate asupra lui Nicolae Ceauşescu“, a mai spus Demergiu.
Rămăşiţele pământeşti ale soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumate, în 21 iulie, pentru a fi luate câteva probe pentru testare ADN, singurul fiu al acestora care se mai află în viaţă, Valentin Ceauşescu, dorind să se stabilească dacă acestea sunt ale părinţilor săi. Contactat telefonic de reporterii ziarului „Adevărul de seară“, Valentin Ceuşescu a refuzat să comenteze rezultatele testului ADN. Toate costurile legate de deshumarea soţilor Ceauşescu şi de analizele pentru identificarea acestora, cu o valoare între 4.000 şi 5.000 de lei, au fost suportate de familie.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite