Bucureştiul are cei mai răi liceeni. Record de cazuri de violenţă în şcolile din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenele violente din unităţile de învăţământ din România au ajuns la cote alarmante, atrag atenţia oficialii din Ministerul Educaţiei. Potrivit unui raport al ministerului, în 2012 au avut loc 15.358 de cazuri de violenţă, iar cele mai  multe au avut loc în Bucureşti.

Aproximativ 83% dintre cele 15.385 de cazuri de violenţă petrecute în unităţile de învăţământ din România în anul şcolar 2011 – 2012, au avut loc în mediul urban, iar cele mai multe s-au petrecut în Bucureşti.                

Ministerul Educaţiei atrage atenţia că numărul total de cazuri de violenţă (verbală şi fizică) raportat de ISJ/ISMB la MEN pentru anul şcolar 2011-2012 este în creştere faţă de anii precedenţi. Potrivit informaţiilor obţinute de jurnaliştii de la RTv.net, principalele tipuri de acte de violenţă în baza cărora s-au făcut raportările şi numărul de acte de violenţă pe fiecare tipologie sunt următoarele:

  • Acte care atentează la bunuri (însuşire de bunuri, înşelăciune, tâlhărie, distrugerea bunurilor) - 3261
  • Acte contra libertăţii persoanei (ameninţare, şantaj, lipsire de libertate) - 1603
  • Acte contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii - 6275 (violenţă fizică uşoară 6132, violenţă fizică gravă - 143)
  • Acte care aduc atingere convieţuirii sociale - 2.059

Ţinând cont de numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite