Bucuresti: Concert aniversar de muzică americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concertul ”Ten Years After-SOUND & Valentin Radu” va avea loc în această seară, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Prietenia şi colaborarea dintre Corul Sound şi reputatul muzician american de origine română, Valentin Radu, a început în urmă cu zece ani, la sugestia inspirată a lui Johnny Răducanu.

Concertul de debut a avut loc pe scena Ateneului, la data de 16 mai 2010, avându-i ca invitaţi pe Johnny Răducanu şi Teodora Enache. Atunci, pentru prima dată, pe scena Ateneului, un cor de amatori a cântat muzică tradiţională americană şi o sală plină i-a apludat entuziasmată. Succesul primului concert a deschis seria concertelor extraordinare de muzică americană, care, timp de 10 ani a continuat la Bucureşti şi în ţară, la Arad, Sinaia, Timişoara

 “Corul SOUND, condus de dirijorul Voicu Popescu, este, prin palmares şi repertoriu, unic în lume, ca şi cor de amatori”, apreciază maestrul Valentin Radu.“Totul i se datorează lui Voicu Popescu, care ştie să menţină în SOUND, disciplina,  prietenia şi buna dispoziţie” , menţionează dirijorul american.
Mâine seară, pe scena Ateneului

Doctor al renumitei universităţi americane Juliard School of Music din New York, pianist, organist şi dirijor de prestigiu internaţional, maestrul Valentin Radu este cetăţean de onoare al oraşului New York, titlu acordat de primarul Rudolf Giuliani în anul 1997, pentru activitatea sa de ambasador cultural, dar şi al oraşului Bucureşti, din anul 2003.

El a fost invitat să cânte, în 1999, pentru Papa Paul Ioan al ll, cu prilejul vizitei acestuia la Bucureşti, dar şi pentru fostul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, în anul 2008, în SUA. 

Mâine seară, de la ora 19.00, pe scena Ateneului, Valentin Radu va susţine un concert de orgă, cu muzică de Bach.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite