Bucureşti, Augustin Mihăilă, magician şi om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când era mic, de la vârsta de şase ani, Augustin a început să facă spectacole în scara blocului, la care vindea „bilete” de câte 25 de bani, celor peste 20 de copii-spectatori, în faţa cărora făcea tot felul de scamatorii şi giumbuşlucuri.

Mai târziu, pe la nouă ani, i-a căzut în mână o carte a maestrului Iosefini, în care erau prezentate câteva trucuri simple, de iniţiere în tainele iluzionismului.

Citind-o, a simţit că şi-a găsit adevărata pasiune.

A continuat să studieze iluzionismul procurându-şi cele mai bune cărţi din America şi din Germania iar astăzi, Magicianul Augustin este un showman cunoscut şi apreciat, în lumea entertainment-ului din România.

Magia, o afacere rentabilă

„Toată viaţa mea am fost autodidact, atât în arta magiei, cât şi în arta spectacolului”, spune Augustin.

 El a fost timp de opt ani actor comic la Teatrul Bacovia din Bacău şi, în acelaşi timp, prezentator de spectacole.

Pus mereu pe glume, a ştiut să facă din poantele pe care le producea spontan, ca şi din micile trucuri de iluzionism, ingrediente de mare succes, la spectacolele pe care le prezenta.

Astăzi, Augustin este un iluzionist profesionist care trăieşte din parcticarea show-ului de magie pentru distracţie, onorând, pe lună, peste 20 de reprezentaţii pentru clienţi din întreaga ţară.

Alături de el, pe scenă evoluează şi soţia sa, Crina Mihăilă, care îi este asistentă. „Crina este de profesie medic stomatolog, dar ea a mi-a înţeles pasiunea şi, pentru că, la rândul ei, este pasionată de muzică şi a studiat canto, are şi o contribuţie artistică la show-urile mele de magie”, spune iluzionistul.

Din echipa Magicianului Augustin mai fac parte un impresar, un compozitor şi un d.j. cărora, în curând, li se vor alătura un scenograf şi un regizor.
 „Vreau să lucrez doar cu profesionişti”, spune magicianul care are în vedre să îşi ridice permanent nivelul artistic al spectacolelor.

Reprezentaţie record, de Halloween

Spectacolele Magicianului Augustin au loc la nunţi, botezuri, teambuildinguri, anivesări etc.

Interactive şi agrementate cu muzică şi şarje de glume, aceste reprezentaţii durează între 30 de minute şi două ore.

Uneori, când lumea se simte foarte bine, show-ul se poate prelungi, cum s-a întâmplat pe 31 octombrie, de Halloween, într-un centru comercial din Piatra Neamţ. 

„Reprezentaţia a durat de la ora 11.00 până la ora 20.00.şi copiii nu s-au dezlipit de noi, deşi erau invitaţi la pizza şi îngheţată gratis”, povesteşte magicianul.


Întrebări şi răspunsuri

Care este recuzita ta de magician?

Folosesc cărţi de joc, monezi, sfori şi tot felul de obiecte pe care le fac să apară sau să dispară. De asemenea, pentru scamatoriile care au mare succes la copii, utilizez iepuraşi. Fac să leviteze mese, chiar şi eu îmi pot lua zborul din mijlocul oamenilor.

Ce numere de magie îţi cer spectatorii, cel mai des?

Să fac să dispară soacrele şi să fac să se înmulţească banii.

Dintre creaţiile tale, pe care le consideri cele mai reuşite?
“Povestea comunismului”, un număr spectaculos, cu sfori şi “Coşmarul lui Mircea Badea”, un pamflet electoral, unde fac iluzionism cu cărţi de joc.

Profil

Născut
6 iulie 1976, Adjud, judeţul Vrancea

Studii
Facultatea de ştiinţe ale comunicării, secţia Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice, la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi

Familie
Căsătorit, mai are trei fraţi şi două surori

Ce îi place

Cel mai mult iubeşte arta magiei pentru că îl face să se simtă fericit ca un copil care face ce-i place. Iubeşte libertatea şi se bucură că are o soţie care îl înţelege şi-i este alături în ceea ce face.

Ce nu-i place
Nu-i place aglomeraţia, dar nici singurătatea. Nu-i place şi nu înţelege “invidia virală a românului neputincios. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite