Bisericile din Bucureşti, neîncăpătoare în noaptea de Înviere. Mesajul Preafericitului Daniel pentru toţi românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, o mulţime de bucureşteni şi-au petrecut noaptea de Înviere la cea mai apropiată biserică din cartier. Sfânta Lumină a venit direct de la Mormântul Sfânt, iar oamenii s-au rugat pentru sănătate şi noroc.

Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, bisericile din Bucureştu au fost luate cu asalt, noaptea trecută, de credincioşii care şi-au dorit să asiste la slujba de Înviere şi să plece acasă cu Lumină. Cu mic cu mare, bucureştenii au strigat în cor, la miezul nopţii, "Hristos a înviat!".

"Am venit cu toată familia, aşa cum facem în fiecare an. Luăm Lumină, stăm puţin la slujbă şi după mergem spre casă să ciocnim un ou roşu, să ne bucurăm de sărbătoare", a spus o credincioasă venită la biserica din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală. 

Rugăciuni pentru sănătate şi noroc

Dealul Patriarhiei a fost neîncăpător şi în acest an, iar oameni din toate colţurile ţării au venit să asiste la slujba organizată aici. Aceştia au stat până dimineaţă şi s-au rugat alături de feţele bisericeşti.

"Fiecare dintre noi suntem chemaţi să fim în jurul nostru martori şi slujitori ai păcii şi bucuriei lui Hristos Cel înviat, mai ales în spitale, orfelinate, închisori, azile de bătrâni şi case în care se află oameni în suferinţă şi sărăcie, întristare şi singurătate. Să arătăm în jurul nostru lumină din lumina Învierii lui Hristos; să privim faţa fiecărui om în lumina Învierii lui Hristos, ca pe o sfântă lumânare de Paşti aprinsă în lume de iubirea lui Hristos pentru oameni. Să înălţăm rugăciuni şi pentru toţi românii care se află departe de ţară, printre străini, ca să păstreze credinţa creştină ortodoxă strămoşească şi să cultive iubirea faţă de valorile noastre spirituale şi culturale româneşti", a spus PF Daniel, în Pastorala intitulată "Învierea lui Hristos -Lumina Bucuriei Veşnice", potrivit Mediafax.

Paşte sărbătorit în club

Cei mai tineri care au decis să-şi petreacă noaptea în cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, au dat o fugă la miezul nopţii să ia Lumină de la Patriarhie, după care au plecat cu lumânările spre barurile şi cluburile din Centrul Istoric. Aici, au ciocnit ouă roşii, au mâncat cozonac şi au decis să se distreze în continuare alături de prieteni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite