Andrei Plăcintă va fi judecat pentru tentativă de omor și tâlhărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul senatorului PDL, Sorina Plăcintă, s-a ales cu dosar penal după un incident pe care l-a avut, în seara zilei de 6 decembrie 2010, cu iubita sa, în ajutorul căreia au intervenit mai mulţi bucureşteni, unul fiind lovit cu maşina de Andrei Plăcintă, iar un altul trăgând foc de avertisment cu o armă deţinută legal.

Andrei Plăcintă jr, modelul copilului răzgâiat şi agresiv

Măsura trimiterii în judecată a fost dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pe numele lui Andrei Plăcintă pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordini şi liniştii publice.

Plăcintă jr, arestat sub ochii mamei

Potrivit anchetatorilor, tânărul a scăpat de învinuirea de lovire sau alte violenţe și distrugere după ce victima și-a retras plângerea și s-a mai dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la plângerea formulată de Plăcintă împotriva unei persoane care a rămas neidentificată pe motiv că faptele au fost săvârşite în stare de legitimă apărare. persoana rămasă necunoscută a folosit în timpul scandalului un pistol cu bile cu care a tras asupra lui Andrei Plăcintă în ideea de a-l opri

Procurorii spun că pe 6.12.2010, în jurul orei 18.30, în timp ce se aflau în autoturismul marca Renault Laguna,  pe strada Berzei din sectorul 1, Răzvan Plăcintă i-a luat, prin violenţă, tinerei care era lângă el un telefon mobil, marca Nokia E71, iar  după ce au coborât din autoturism  a lovit-o  din nou.

Ulterior, el s-a urcat cu picioarele pe plafonul autoturismului marca Volkswagen Passat aparţinând tinerei, provocându-i mai multe distrugeri, respectiv îndoirea capotei şi spargerea lunetei.

În momentul în care, în apărarea fetei au intervenit mai multe persoane, procurorii susțin căAndrei Plăcintă a pătruns cu mașina pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi.

În aceste împrejurări, în timp ce una dintre persoane încerca să îl oprească pe inculpat, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împinsă de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Tânărul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o un tânăr sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat  internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti şi au necesitat,  pentru vindecare,  40-45 de zile de îngrijiri medicale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite