Andrei Plăcintă: "Am acţionat în legitimă apărare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a susţinut în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, prin avocaţii săi, că, în seara de luni, când a avut loc incidentul de pe strada Berzei din Capitală, a acţionat în legitimă apărare, fiind înconjurat de mai mulţi bărbaţi, dintre care unul era în stare de ebrietate, iar un altul l-a ameninţat cu un cuţit, transmite Agerpres citând un comunicat al tribunal

Avocaţii au declarat în instanţă că Andrei Plăcintă s-a întâlnit cu prietena lui pe strada Berzei şi i-a cerut să îi arate mesajele de pe telefonul mobil, suspectând-o că are o relaţie cu un alt bărbat.

Cei doi s-au luat la ceartă şi s-au bruscat, moment în care au intervenit mai mulţi bărbaţi, care au început să îl ameninţe pe tânăr, unul având un cuţit, iar altul fiind sub influenţa alcoolului. Avocaţii susţin că Andrei Plăcintă a reuşit să fugă, dar s-a întors după prietena lui, strada Berzei fiind cunoscută ca o zonă rău-famată a Capitalei, mai transmite Agerpres.

Apărătorii mai spun că tânărul a fost împuşcat de patru ori cu un pistol cu bile, fiind lovit în braţ. După prima împuşcătură, urechile au început să îi ''ţiuie', a încercat să plece cu maşina, dar nu a mai putut, deoarece bărbaţii au 'tăbărât' pe el şi loveau în autoturism. La un moment dat, bărbatul beat a alunecat şi a căzut sub maşină şi astfel a fost călcat.

Avocaţii lui Andrei spun că tânărul nu a încercat să-şi calce victima cu maşina

Avocaţii au mai declarat că bărbatul călcat de maşină a suferit răni superficiale, iar la spital s-a constatat doar că are luxată glezna piciorului stâng. În opinia lor, dacă Andrei Plăcintă ar fi trecut cu maşina de mai multe ori peste acel bărbat, aşa cum susţine Parchetul, atunci acesta ar fi trebuit să fie în stare gravă.

Avocaţii au cerut judecătorilor să îl lase pe Andrei Plăcintă în libertate, arătând că acesta nu este un pericol public, este 'o persoană model în societate', a urmat numeroase studii în ţară şi străinătate, fiind bursier în Anglia, Elveţia şi Canada, iar în prezent este student la filosofie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au altă versiune decât avocaţii

Ei susţin că Andrei Plăcintă a deposedat-o prin violenţă pe prietena lui de telefonul mobil, a lovit-o de mai multe ori şi a tras-o de păr, apoi s-a urcat cu picioarele pe capota maşinii ei, îndoind-o şi a spart luneta automobilului.

În apărarea fetei au intervenit mai multe persoane din zonă, însă Andrei s-a urcat de mai multe ori cu automobilul pe trotuar încercând să-i lovească.

Unul dintre bărbaţi s-a prins cu mâinile de capota maşinii, însă a alunecat, iar Andrei Plăcintă a trecut de mai multe ori cu automobilul peste el. Persoanele prezente au încercat să îl oprească, un bărbat a aruncat cu un bolovan, iar un altul a scos un pistol cu bile şi a tras în direcţia lui.

Procurorii mai spun că apoi Andrei Plăcintă a ieşit din autoturism şi a fugit de la locul incidentului.

Miercuri, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis un mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui Andrei Plăcintă, acesta fiind acuzat de tâlhărie, loviri sau alte violenţe, distrugere, tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Avocaţii tânărului au declarat recurs, ce se va judeca la începutul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite