Alexandra Anton este copilul care ajută copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 16 ani şi-a mobilizat colegii să strângă fonduri pentru copiii sinistraţilor dintr-o comună băcăuană. Eleva va participa la competiţia Gala Premiilor în Educaţie, organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu“.

Raluca van Staden a inventat senzorii pentru depistarea cancerului

Alexandra Anton, elevă la „Mark Twain“ International School din Bucureşti a fost în urmă cu câteva săptămâni coordonatorul campaniei Pod peste Ape Tulburi, mobilizându-şi colegii de la şcoala privată să doneze haine şi jucării pentru micuţii din comuna Săuceşti, judeţul Bacău, ale căror familii au fost greu încercate de furia apelor.

„Mi-a venit ideea să organizez o campanie, în timp ce urmăream impresionată imaginile de la televizor. La şcoală, profesorilor le-a plăcut iniţiativa şi m-au susţinut.

Am vorbit cu colegii şi cu părinţii lor şi am reuşit să strângem 40 de saci cu produse pentru copii. Erau foarte bucuroşi şi emoţionaţi când am ajuns la ei cu cadouri“, a spus tânăra.

10 pe linie

De asemenea, un alt cadou pentru micuţii din comuna băcăuană este o tabără de o săptămână la Costineşti, oferită de instituţia de învăţământ unde Alexandra învaţă. „20 de copii care fac parte din familiile cele mai afectate vor fi cazaţi într-o vilă care aparţine de «Mark Twain» International School. Sunt copii care nu au mai văzut marea până acum“, a mai spus Alexandra.

Organizarea de campanii umanitare nu este singurul punct forte al Alexandrei, care, anul acesta, va participa la Secţiunea „Elevul Anului“ din cadrul Galei Premiilor în Educaţie.

Tânăra a terminat cu 10 pe linie, şi este olimpică naţională la română, engleză şi la matematică. „Pe lângă olimpiade am mai participat şi la proiecte legate de încălzirea globală.

De pildă, una dintre competiţii a fost Ambasadori împotriva Schimbărilor Climatice, pentru care am realizat un filmuleţ de 2 minute pe tema mediului, unde am îmbinat muzica şi culoarea“, a explicat eleva. 

Realizează portrete de dive

În urmă cu doar câteva luni, Alexandra şi-a descoperit una dintre cele mai mari pasiuni, aceea de a picta. Sophia Loren, Marylin Monroe, Grace Kelly sunt doar  câteva dintre vedetele internaţionale cărora Alexandra le-a realizat portretul.

„Totul a pornit de la o experienţă extrem de dureroasă. Profesoarele mele de engleză şi de română au murit în martie într-un accident de maşină. Înainte să moară, mi-au sugerat să le fac portertul, pentru că ştiau că am talent la desen. Din păcate nu am mai reuşit să le fac decât după moarte“, a mărturisit ea.

Tânăra are planuri mari: vrea să se specializeze în Arte Vizuale şi să urmeze facultatea în America. „Voi susţine Bacalaureatul Internaţional, care are multe avantaje. Îţi oferă o cu totul altă perspectivă, pentru că îţi oferă posibilitatea să aprofundezi foarte bine materiile în care vrei să devii specialist.

Una dintre materiile pe care intenţionez să le aleg pentru pregătirea Bacalaureatului Internaţional sunt Artele Vizuale, care mă pasionează“, a mai spus ea.

Profil
Data naşterii: 11.10.1994, Bucureşti
Studii: „Mark Twain“ International School, clasa aX-a
Familie: Mama-inginer programator, Tatăl-director economic la o şcoală privată

 Întrebări şi răspunsuri
-Ce alte pasiuni mai ai în afară de pictură?
-A.A.: Îmi place foarte mult design-ul vestimentar şi mi-aş dori să devin o specialistă. O altă pasiune a mea este cititul.
-Care sunt scriitorii tăi preferaţi?
-A.A.: Iubesc literatura universală. Scriitorii mei preferaţi sunt Dostoievski şi surorile Brontë.

Înscrie-te la Gala Premiilor în Educaţie!

Fundaţia „Dinu Patriciu“ recompensează oamenii, proiectele şi organizaţiile cu impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.

Înscrierile la Gala Premiilor în Educaţie au loc până la 27 septembrie. Pentru a intra în competiţie, trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul www.premiileineducatie.ro, să completaţi online formularul de concurs şi să-l trimiteţi prin poştă la adresa Fundaţiei „Dinu Patriciu“: Bdul Mircea Eliade nr. 2, sector 1, Bucureşti România, cod poştal 012013.

Sub mesajul „Când premiem educaţia, o facem mai puternică!“, fundaţia oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 27 octombrie, la Palatul Parlamentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite