Agenţii economici ar putea plăti până la 329 de lei pentru gigacalorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii economici ar putea plăti până la 329 de lei pentru gigacalorie. FOTO: Shutterstock.
Agenţii economici ar putea plăti până la 329 de lei pentru gigacalorie. FOTO: Shutterstock.

Agenţii economici din Bucureşti, racordaţi la centralele RADET, ar putea plăti un preţ majorat al gicacaloriei, care ar putea creşte până la 329,30 lei, fără TVA, potrivit unui proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti, postat pe propriul site.

O majorare a tarifelor pentru gigacalorie este evidenţiată în cel mai recent proiect pus în dezbatere publica pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti, în care se notează că agenţii economici alimentaţi din punctele urbane şi centrale termice ale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) ar putea plăti de la 252,17 lei, preţul gigacalorie în prezent, până la 329,30 lei, fără TVA.

De asemenea, cei alimentaţi cu energie termică din reţele proprii vor suporta şi ei o majorare a tarifului de la 212,95 de lei, cât este în prezent, la 296,49 lei, fără TVA, potrivit proiectului de pe site-ul instituţiei.

Majorările au loc în urma ajustării preţurilor de catre producătorii de energie termică. „RADET a început demersurile de ajustare a preţurilor de facturare imediat după majorarea preţului de către producătorii de energie termică, în principal ELCEN S.A., dar acestea au fost întârziate din cauza corespondenţei purtate timp îndelungat cu autorităţile de reglementare", au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pentru populaţie, preţul gigacaloriei va ramane la preţul actual de 169,88 lei cu TVA, comparativ cu preţul de 320 de lei pe gigacalorie, preţ la care este achiziţionat agentul termic de la Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN). În consecinţă, subvenţia acordată de Primaria Capitalei pentru populaţie este de 46,9 % din costul gigacaloriei.


Citeşte şi:

Un prim semn că autorităţile nu glumesc când este vorba despre datorii: 14 asociaţii de proprietari rămân fără apă caldă şi nu vor primi căldură

Este vorba despre asociaţii care au datorii totale de peste 28 de milioane de lei. Proprietarii apartamentelor aferente acestor asociaţii nu vor primi nici căldură.

Caloriferele RADET, la concurenţă cu vremea caldă de afară

Constănţenii primesc la calorifere în aceste zile căldură ca în zilele friguroase. Dispeceratul RADET informează că asociaţiile de locatari trebuie să-şi regleze singure furnizarea de agent termic.

Energia termică „arde” la buzunare în această iarnă. Preţul gigacaloriei a crescut cu 15 procente la Giurgiu

Consilierii locali ai municipiului Giurgiu au aprobat marţi, 22 octombrie, într-o şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre privind preţul de producţie al gigacaloriei în sezonul rece. Acesta va costa 399 de lei, cu aproximativ 15% mai mult decât anul trecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite