A fost introdus un nou serviciu pentru copiii cu dizabilităţi din Sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul a fost inaugurat în luna mai FOTO Adevărul
Centrul a fost inaugurat în luna mai FOTO Adevărul

În luna mai a fost inaugurat un Complex de Servicii de Recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, după cum au anunţat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Luna trecută, peste 80 de copii au beneficiat de serviciile centrului.

Peste 80 de copii din Sectorului 6 al Capitalei au beneficiat în luna iunie  de serviciile Complexului de Servicii de Recuperare pentru copiii cu dizabilităţi. Centrul a fost inaugurat în luna mai şi oferă servicii de terapie psihologică, terapie individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport, fizioterapie. Beneficiari sunt copiii cu dizabilităţi din sector alături de familiile acestora.

 Pentru copiii nedeplasabili, o parte dintre servicii sunt acordate la domiciliu, prin intermediul echipei mobile care activează în cadrul centrului.       

Cei 83 de beneficiari care au accesat serviciile noului complex au vârste cuprinse între trei şi 17 ani şi sunt afectaţi de dizabilităţi diverse, precum tulburări de spectru autist, sindrom down, ADHD, întârziere psihică, epilepsie, întârziere în dezvoltarea limbajului, dizabilităţi locomotorii şi somatice. De asemenea, 24 de copii se află în etapa de evaluare, premergătoare accesării serviciilor.

„Conform solicitărilor venite din partea părinţilor şi a nevoilor identificate de specialiştii centrului, copiii pot primi terapie de specialitate în incinta camerei senzoriale - un mediu special conceput, menit să inducă modificări ale stării de excitare cu efect stimulator asupra relaxării, reducerii anxietăţii şi a durerii (atât fizice cât şi emoţionale)“, au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. 

Camera senzorială este un concept pilot în România, puţine structuri de asistenţă socială oferind în mod gratuit un astfel de serviciu, a cărui funcţionare implică o metodologie complexă şi o echipă experimentată de specialişti.

Situat pe str. Bascov nr. 14-18, într-un spaţiu special amenajat, Complexul de Servicii de Recuperare pentru copiii cu dizabilităţi dispune de o echipă multidisciplinară de specialişti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali, artterapeuţi, instructori sportivi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite