VIDEO Zeci de pisici, crescute în mizerie, într-un apartament din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din Braşov sunt nevoiţi să trăiască într-un miros insuportabil pentru că doi vecini cresc zeci de pisici într-un apartament. Poliţia Animalelor a descoperit un adevărat focar de infecţie în apartamentul a doi bătrâni, iubitori de pisici, care au adunat mai multe feline decât pot îngriji.

Taxa pe animal de companie, mai mare decât impozitul pe vilă

La doar câteva zile după înfiinţarea Poliţiei Animalelor, reprezentanţii instituţiei au avut de a face cu un prim caz şocant. Aceştia au fost sesizaţi de locatarii unui bloc de pe strada Ciprian Porumbescu, în legătură cu doi vecini pensionari despre care aceştia bănuiesc că ar creşte peste 20 de pisici în apartament. Vecinii sunt disperaţi din cauza mirosului greu care domneşte în casa scării.

„Suntem înnebuniţi, nu ştim ce să mai facem. În casa scării miroase groaznic, până şi proprietarii pisicilor miros crunt când treci pe lângă ei. Am făcut sesizări peste sesizări pentru că nu e normal să trăim aşa, dar problema a rămas până acum nerezolvată", spune Maria Molnea, una dintre vecinele de pe scară.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor au intrat în apartamentul cu pricina şi au descoperit un adevărat focar de infecţie.

„Am procedat la identificarea animalelor din apartament, în spaţiile în care ni s-a permis accesul, mai exact, în bucătărie şi hol. Aici am văzut şase pisici, dar este foarte posibil să mai trăiască şi altele în celelalte încăperi ale apartamentului. Mirosul este insuportabil, peste tot este plin de excremente, urină şi fecale. Se pare că proprietarii animalelor pun nisipul pe jos, pisicile îşi fac nevoile, iar proprietarii aruncă apoi găleţi de apă pentru a curăţa. Bineînţeles că apa ajunge să se scurgă şi pe pereţii vecinilor", a declarat Flavius Bărbulescu, şeful Poliţiei Animalelor din Braşov.

Vecinii se tem că se vor îmbolnăvi

Vecinii celor doi bătrâni iubitori de pisici spun că sunt disperaţi de situaţia creată şi că au ajuns la capătul răbdării.

„Este un focar de infecţie. Noi locuim aici de un an şi ceva şi ne chinuim să respirăm în propria casă. Nimeni nu ştie exact câte pisici au înăuntru, cert e că sunt foarte multe. Când deschid ei uşa, leşini de miros, este o mizerie cruntă. Ne e teamă că ne vom îmbolnăvi cu toţii", spune Carmen Dragu, o altă vecină.

„Nu poţi să stai lângă uşa închisă, nu mai vorbesc de intrat în apartamentul lor. Nu ştiu cum s-a ajuns în această situaţie, însă este insuportabil. Ţi-e scârbă să calci pe scară. Câteodată, cei doi proprietari ies cu găleţile cu nisipul în care şi-au făcut nevoile animalele. Este de nedescris", adaugă Dumitru Dragu, alt locatar exasperat de situaţia creată în imobil.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor spun că au ajuns la o înţelegere verbală cu proprietarii animalelor. Aceştia au promis să vor castra animalele şi că vor curăţa apartamentul. Dacă cei doi pensionari nu se vor ţine de cuvânt, riscă să se aleagă cu o amendă cuprinsă între 300 şi 500 de lei şi să rămână fără pisicile, care ar putea fi confiscate de autorităţi. După ce au trimit vizita inspectorilor de la Poliţia Animalelor nu au mai deschis uşa nimănui.

VEZI AICI CE AU FILMAT REPREZENTANŢII POLIŢIEI ANIMALELOR ÎN APARTAMENTUL CELOR DOI BĂTRÂNI

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite