Vectra, în top zece companii private cu datorii la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de construcţii înregistra, la finele anului trecut, obligaţii restante către bugetul de stat în valoare de 22,2 milioane de lei, conform datelor prezentate de Administraţia Naţională a Finanţelor.

Patronul societăţii, Marcel Butuza, ocupă locul 207 în top Forbes 500 Miliardari. Cunoscut drept „prinţul asfaltului, în Braşov, Butuza are afaceri în construcţii, transporturi, logistică şi imobiliare. Se pare că în ceea ce priveşte construcţiile a „uitat“ de datoriile la stat, chiar dacă firma sa a efectuat mai multe lucrări mari de infrastructură, atât în Braşov, cât şi în ţară. Într-un top realizat de ANAF, Vectra ocupă locul VII, cu un debit de 22,2 milioane de lei la Stat, la 31.12.2011.

Reprezentanţii firmei susţin însă că datele ar fi eronate, iar la 30 noiembrie 2011 nu avea nicio datorie către bugetul de stat. În acest sens reprezentanţii companiei aduc ca dovadă un certificat de atestare fiscal, eliberat la 24 ianuarie 2012, în care se specifică că la data de 30.11.2011 Vectra Service SRL figurează în evidenţele fiscale cu obligaţii de plată în sumă de 0 lei. Totodată, aşa cum se poate vedea şi din documentul ataşat, firma „beneficiază de eşalonare la plată în conformitate cu prevederile OUG 29/2011 (…) în valoare de 4.119.643 lei”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite