Urmărire ca-n filme în Brașov. Ce avea în rucsac tânărul care fugea de Poliție

0
Publicat:

Un tânăr de 23 de ani furase bunuri dintr-o locuință din Brașov. Nici nu a apucat să se îndepărteze, că a dat nas în nas cu o patrulă de la Rutieră, s-a speriat și a declanșat o urmărire ca-n filme.

Urmărire ca-n filme pe străzile din Brașov FOTO Poliția Română
Urmărire ca-n filme pe străzile din Brașov FOTO Poliția Română

Un tânăr de 23 de ani, din localitatea brașoveană Apața, a declanșat o scenă de film american, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 10/11 decembrie. Tânărul se afla la Brașov și a dat o spargere la o locuință, de unde a sustras mai multe bunuri pe care le-a pus într-un rucsac.

Nici măcar nu a apucat să se îndepărteze foarte mult de locul infracțiunii și să inventarieze lucrurile pe care le-a furat, că a dat cu ochii de o mașină de poliție. Știindu-se cu musca pe căciulă, hoțul nu s-a stăpânit și a luat-o la fugă. A fost chiar greșeala care le-a atras atenția polițiștilor de la Rutieră, care patrulau cu mașina prin zonă.

„Echipajul de Poliție Rutieră, în timp ce se afla în serviciu, pe o stradă din municipiul Brașov, a observat un bărbat care alerga, având un comportament suspect la vederea autospecialei de poliție, astfel că polițiștii au procedat la urmărirea pedestră a acestuia”, a relatat comisarul șef Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

În încercarea de a scăpa, bărbatul a escaladat peretele unui garaj și a continuat alergarea pe acoperișul clădirii, dar, cu toate acestea, a fost ajuns și imobilizat de către polițiștii porniți în urmărirea sa. Asupra bărbatului, în rucsacul ce-l avea în spate, au fost găsite mai multe bunuri pe care le-ar fi sustrat din interiorul locuinței în care intrase prin efracție.

Cercetările efectuate au stabilit faptul că tânărul în cauză nu este la prima faptă de acest gen. În trecut acesta a mai fost cercetat și condamnat, în repetate rânduri, pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, fiind liberat condiționat din penitenciar la data de 15 noiembrie 2022, astfel că nu s-a putut bucura de libertate nici măcar o lună.

Față de bărbatul cercetat s-a întocmit un nou dosar de cercetare penală, împotriva sa luându-se măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și fiind introdus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pentru documentarea întregii activități infracționale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri