Unde schiem în acest weekend în judeţul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Poiana Braşov sunt condiţii excelente şi sunt deschise aproape toate pârtiile. În Predeal se poate schia în condiţii bune pe pârtia Clăbucet, iar sâmbătă va fi deschisă şi pârtia de la Drăguş.

În Poiana Braşov, în acest weekend se poate schia pe următoarele pârtii: Lupului, partea superioară, Kantzel, Sulinar şi Drumul Roşu, până la bază, Bradului şi Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară şi Lupului-zona inferioară. Pe pârtia Bradul, în weekend, funcţionează şi instalaţia de nocturnă, astfel că turiştii se pot bucura de schi şi după lăsarea întunericului. Au fost puse în funcţiune şi instalaţiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadionului. Stratul de zăpadă este 80-90 de cm în partea superioară a Masivului Postăvaru şi 40-60 de cm în partea inferioară.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. Şase puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte De exemplu, o cartelă de 30 de puncte costă 100 de lei pentru adulţi şi 55 de lei pentru copii. Pentru fiecare urcare în baza cartelei cu puncte, vor fi taxate şase puncte pentru telecabina Capra Neagră şi telegondolă, două puncte pentru teleschiurile Bradul şi Ruia sub teleferic, şi un punct pentru teleschiurile Stadion şi Kanzel. Echipamentul de schi se închiriază cu 35-40 de lei. Un weekend obişnuit în Poiana Braşov, care include două nopţi de cazare, poate costa şi 300 de euro.

image

Se schiază  pe pârtia Clăbucet din Predeal

La Predeal se poate schia deocamdată doar pe Pârtia Clăbucet (2400 de metri) şi variantele sale, deoarece în staţiune nu există instalaţie d eproducere a zăpezii artificial. Pârtia este deschisă până la ora 22.00 deoarece are şi instalaţie de nocturnă. Stratul de zăpadă măsoare 40 de cm. Pârtia dispune de teleschi, iar un skipass pentru o zi costă în medie 150 de lei. Cazarea pentru două nopţi ajunge la 200 de cuplu. Echipamentul de schi se inchiriază cu 35-40 de lei. 

image

Sâmbătă se deschide pârtia de la Drăguş

Turiştii care vor să evite aglomeraţia, dar şi să cheltuie mai puţini bani pot alege pârtia de la Drăguş. Acesta va fi deschisă sâmbătă, zi în care vor fi organizate mai multe concursuri pentru schiori, totul asezonat cu muzică bună şi un pahar de vin fiert. Pârtia a fost inaugurată în 2009 cu o investiţie de un million de euro şi se află în comuna Drăguş, la aproximativ opt kilometri de Mănăstirea Sâmbăta şi 80 de km de Braşov sau Sibiu. Pârtia are 500 de mteri şi este similară pârtiei Bradul din Poiana Braşov. Are aceleaşi dotări, dar preţurile sunt mult mai mici. Patru urcări cu teleschiul costă 10 lei, iar echipamentul se închiriază cu 30 de lei.  Cazarea pleacă de la 50 de lei camera pe noapte şi poate ajunge până la 100 lei. În plus zona nu este la fel de aglomerată ca şi Poiana Braşov în sezonul de iarnă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite