Tunelurile energetice secrete din Munţii Bucegi. Au produs insomnie generală şi cutremure, trei ani la rând - amatorii de paranormal dau vina pe extratereşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă frumuseţea lor extraordinară care atrage mii de turişti în fiecare săptămână, Munţii Bucegi sunt consideraţi a fi şi un pol de energie foarte puternic. Există câteva fenomene ce nu au putut fi explicate, cum ar fi cutremurele de la ore fixe şi insomniile care au cuprins un oraş întreg.

Pe blogurile de profil se pune că este cea mai încărcată zona energetic şi chiar că ar exista nişte galerii subterane secrete pe sub Munţii Bucegi. Chiar dacă ipotezele avansate de pasionaţii de paranormal nu au fost încă dovedite ştiinţific, în trecut, au existat câteva fenomene stranii pentru care nimeni nu le poate explica.

Insomnie generală la Buşteni şi trei ani de cutremure la ore fixe

În 1993 oamenii din Buşteni au avut insomnii timp de două săptămâni. Se spune că erau odihniţi şi chiar euforici, deşi nu reşuşeau să doarmă noaptea. Nimeni nu a putut explica acest fenomen care a încetat brusc. Un an mai târziu au început să se producă mici cutremure, iar oamenii din zonă au fost zguduiţi cam trei ani la rând. Susţinătorii teoriei energetic din Bucegi au susţinut că seismele au avut o legătură direct cu energia produsă în tunele ascunse sub Munţii Bucegi.

Specialiştii de la Institutul de Fizică a Pământului au concluzionat că acele mici seisme au fost doar nişte manifestări naturale determinate de fracturi locale ale scoarţei pământului. Ciudat este însă faptul că în acea perioadă în Vrancea nu au fost curemure mari. În plus, seismele din zona Bucegilor se produceau zilnic şi la ore fixe.

Un alt fenomen inexplicabil a fost încărcarea oamenilor cu energie care se curentau atunci când se atingeau între ei sau când atingeau obiectele pe bază de metal sau alţi conductori. O altă manifestare stranie a fost şi apariţia într-o dimineaţă a unui curcubeu care se vedea până la Crucea de pe Caraiman, deşi afară nu plouase de câteva zile.

Traian Trufin, muzeograf în Prahova şi cercetător al fenomenelor paranormal a povestit în repetate rânduri pe site-urile de profil, fenomele stranii din Bucegi.

„În 1993, timp de două săptămâni, în partea de sud a oraşului, oamenii aveau insomnii, indiferent de vârstă. M-am gândit că sunt emanaţii de noxe de la fabrica de hârtie. Nici vorbă de aşa ceva. Era ciudat că, deşi nu dormeau, oamenii nu se simţeau obosiţi. Mi-au confirmat acest lucru cel puţin 20 de persoane. Cutremurele se produceau la ore fixe: la 20.00 şi 03.00 noaptea. În fiecare zi, invariabil. Nu erau însă seisme propriu-zise. Se manifestau după alte legi. Aveau un areal redus: Azuga-Buşteni-Sinaia. Uneori cuprindeau doar un cartier din Buşteni. Se auzea din pământ un vuiet, ca şi cum s-ar fi prăbuşit sub picioarele tale tavanul unei grote“, a declarat Traian Trufin, citat de portatul efemedide.ro.

Gura de Rai din Bucegi

Tot pe site-urile care promovează fenomenele paranormale se spune că în 1999, cercetători din Bucureşti au studiat zona şi au găsit în Bucegi o pantă de un kilomtru încărcată cu energie magnetică atipică, ce poate fi adimilată cu Gura de Rai din tradiţia populară românească. Se spune că Gura de Rai este o zonă unde se crează o legătură între cer şi pământ, un fel de drum către Rai.

Paranomal versus ştiinţă

Traian Trufin crede că toate fenomele stranii pot fi explicate de energia existent în tunelurile subterane ale Bucegilor. Amatorii de paranormal merg mai departe şi spun că în subteran ar trăi o întreagă civilizaţie de tip extraterestru.

Cercetătorii nu neagă existenţe unei energii, dar spun că aici şi până la extratereştrii este cale lungă. „De-a lungul timpul au fost mai multe teorii referitoare la energia din zona Bucegilor. Până acum nu s-au descoperit unde exact ar fi aceste tuneluri, dar nu pot spune 100% că în zonă nu există o încărcare energetică mai mare decât în alte locuri. Sunt însă convins că acest lucru se poate explica ştiinţific, dar trebuie făcute cercetări în zonă. Cât despre teoria unei civilizaţii străine, de tip extraterestru, cred că este totuşi o exagerare cam mare. Este adevărat că în zonă au fost multe fenomene misterioase şi s-a creat aşa o teorie paranormal. Cred că fenomele au rămas la stadiul de mister pentru că nu s-au făcut cercetări majore în zonă“, a spus Marius Zovilan, profesor de fizică.

Pe aceeaşi temă:

Misterele tunelului secret care leagă Prahova de Dâmboviţa, pe sub Bucegi. Dacă ar fi fost terminat, ar fi fost cel mai mare tunel din România

VIDEO Reţeaua de tuneluri secrete din Ceahlău şi fenomenele inexplicabile de pe munte. Povestea labirintului subteran şi a gheţarului activ din inima masivului

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite