Trei persoane au fost reţinute după mai multe percheziţii în Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
perchezitii

Trei persoane au fost reţinute într-un dosar penal de evaziune fiscală şi delapidare, instrumentat de poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Braşov. Prejudiciul se ridică la 2.000.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare.

La data de 25 iunie, au fost efectuate cinci percheziţii în municipiul Codlea, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, precum şi la domiciliile unor persoane fizice.

În urma acestora, au fost ridicate documente financiar-contabile, medii de stocare, înscrisuri şi o armă neletală. Poliţiştii au stabilit că arma nu a fost depusă la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, motiv pentru care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, oamenii legii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a trei bărbaţi. Unul dintre aceştia este bănuit că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator la o societate de pază, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii cheltuieli cu carburant pentru autoturisme, fără a avea la bază operaţiuni reale, precum şi cheltuielile nereale efectuate pentru investiţiile imobiliare şi mobiliare efectuate la un imobil situat în Codlea.

Astfel, prejudiciul cauzat bugetul general consolidat al statului se ridică la cu 1.470.000 lei. De asemenea, cei trei, în perioada 2013-2014, şi-ar fi însuşit peste 728.222 lei din veniturile societăţii, bani utilizaţi ulterior pentru achiziţionarea de materiale şi obiecte de inventar, folosite la construcţia unui imobil în Codlea, fără legătură cu activitatea comercială a societăţii.

Poliţiştii au identificat bunuri mobile şi imobile deţinute de cei trei, fiind instituit sechestru asigurator în vederea recuperării integrale a prejudiciului total de aproape 2.198.700 de lei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite