Sute de candele s-au aprins în Piaţa Sfatului, pentru nevoiaşii României / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune ce s-a desfăşurat în această seară, simultan în 21 de oraşe din ţară, i-a sensibilizat pe braşoveni. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Caritas şi a avut ca scop transmiterea unui mesaj de sensibilizare a românilor faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi încurajarea unui comportament filantropic şi responsabil social.

Evenimentul „Un milion de stele", a fost organizat pentru prima dată în 1998, în Franţa. Ideea, de a aprinde lumănări într-un spaţiu public, intens circulat, s-a păstrat până în ziua de astăzi.

image

Prin  această acţiune desfăşurată simultan în 21 de oraşe din ţară, România s-a asociat acţiunilor organizate în întreaga Europă menite să sensibilizeze oamenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi marginalizate social.

image

Fiecare flacară reprezintă simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea sociala.

image

Toţi cei care au aprins o candelă în această seară, în Piaţa Sfatului, au făcut şi câte o donaţie pentru a-i ajuta pe cei cu o situaţie financiară precară să aibă parte de sărbători puţin mai îmbelşugate.

image

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DIN PIAŢA SFATULUI

image

Cu sumele adunate se vor pregăti pachete cu alimente de bază pentru bătrânii nevoiaşi. Acestea vor fi distribuite de voluntarii organizaţiei înainte de Crăciun.


Nu trebuie să aşteptăm de la alţii. Chiar dacă par mici, gesturile noastre multiplicate pot să lupte împortiva sărăciei şi a excluziunii sociale", se spune pe site-ul Asociaţiei.

image
image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite