Supraveghere video şi butoane de panică în zonele rău famate din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele vor fi monitorizate dintr-un dispecerat special. Foto: Arhivă
Camerele vor fi monitorizate dintr-un dispecerat special. Foto: Arhivă

Braşovul vrea să devină un exemplu în ceea ce priveşte implementarea unui sistem inteligent şi economic de iluminat public, dar şi a unui sistem de transport în comun eficient şi modern, scrie bzb.ro.

Primăria a solicitat o finanţare nerambursabilă de 8,59 milioane lei pentru iluminatul public şi monitorizarea zonelor periculoase. Se vor monta camere video în zonele rău famate, dar şi butoane de panică. În plus va fi un dispecerat care va prelua toate apelurile, iar poliţia va putea interveni rapid.

„ În domeniul transportului public, am modernizat deja cea mai mare parte a parcului auto RAT şi ne gândim la extinderea reţelei de transport în zona metropolitană. RAT are această capacitate şi e important să facem acest lucru, iar Primăria Braşov are deja un proiect în acest sens. De asemenea, un iluminat public bine gândit şi eficient nu reduce doar consumul şi costurile, ci şi actele de vandalism, furturile şi spargerile de maşini etc. Sunt două componente care se află în atenţia noastră, vrem să implementăm aceste proiecte şi să dăm un exemplu de bună practică pe care să îl preia şi alte comunităţi", a precizat primarul George Scripcaru, citat de bzb.ro.

Primăria a solicitat o finanţare de 20.333.319,63 milioane lei pentru modernizarea RAT. Fiecare autobuz RAT va fi monitorizat prin GPS pentru a se asigura respectarea orarelor, se vor monta panouri electronice în staţii prin care călătorii vor fi informaţi cu privire la graficele de circulaţie sau unele deficienţe apărute. În plus, proiectul va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing. În autobuze vor fi aparate care validează călătoria la simpla apropiere a biletului de acesta, mai scrie bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite