Staţiile RAT vor fi supravegheate video din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele vor fi monitorizare prin GPS. FOTOAndrei Paul.
Autobuzele vor fi monitorizare prin GPS. FOTOAndrei Paul.

Proiectul de modernizare a serviciul de transport în comun în valoare de 23,9 milioane de lei va fi finalizat în acest an.

Toate cele 119 de staţii de RAT vor avea camera de supraveghere. De asemenea vor fi montate panouri electronice care vor anunţa orarul autobuzelor şi ora exactă la care acesta va fi sosi în staţie. Totul va fi în timp real. Modernizările fac parte dintun proiect de inormatizare a serviciului de transport în comun finanţat cu fonduri europene.

Proiectul de 23,9 milioane de  va aduce la Braşov şi sistemul de e-ticketing care va înlocui biletele clasice cu cartele magnetice.În autobuze vor fi aparate care validează călătoria automat la urcarea în mijlocul de transport. Conform proiectului, în 34 de staţii vor fi instalate automate de vânzare a cardurilor de călătorie ce pot fi „încărcate” cu un anumit număr de călătorii. Controlorii ar urma să fie şi ei dotaţi cu scannere, cu ajutorul cărora pot verifica dacă pasagerii au tichetele electronice valabile, dar şi cu aparatura necesară tipăririi amenzilor. În plus mijloacele de transport în comun vor avea GPS şi vor putea fi monitorizate. Proiectul trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2015.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite