Societatea înfiinţată pentru construcţia aeroportului Ghimbav, propusă pentru dizolvare voluntară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea înfiinţată pentru construcţia Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav va fi propusă spre dizolvare voluntară de către acţionari, după ce negocierile cu principalul investitor în construcţia aeroportului, compania canadiană Intelcan, au eşuat.

SC Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav SA s-a înfiinţat pe 5 iunie 2006, având ca acţionar majoritar Consiliul Judeţean Braşov, căruia i s-au alăturat Consiliul Local Braşov (zece la sută), Consiliul Local Ghimbav şi consiliile judeţene din Harghita şi Covasna, precizează Mediafax.

Societatea a fost înfiinţată în vederea negocierilor şi semnării unui contract cu firma canadiană Intelcan, însă după mai bine de trei ani de negocieri cele două părţi, CJ Braşov şi Intelcan, nu au ajuns la o înţelegere, prin urmare se caută un nou investitor. Societatea înfiinţată în 2006 nu a mai avut activitate din 2009, de când datează ultima înregistrare la ANAF, urmând ca acţionarii societăţii să discute despre dizolvarea voluntară a acesteia. Prin urmare, acţionarii societăţii sunt convocaţi, pe data de 16 iunie, la sediul CJ Braşov, la o adunare generală extraordinară pentru a discuta posibilitatea dizolvării voluntare a societăţii.

Pe ordinea de zi a convocării se află analizarea oportunității dizolvării voluntare a societății, "datorită imposibilităţii realizării obiectului de activitate al societăţii, aşa cum este prevăzut în actul constitutiv", potrivit anunţului de convocare publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1965/12 mai 2011.

De asemenea, acţionarii vor discuta şi despre modul de lichidare a patrimoniului societăţii, precum şi modul de stingere a pasivului şi regularizarea lui în acord cu creditorii. În situaţia în care la data convocării nu se va realiza cvorumul necesar, a doua adunare generală extraordinară va avea loc în data de 17 iunie, la sediul C.J. Braşov.

Cu toate că negocierile cu firma canadiană au încetat, CJ Braşov a relansat, în aprilie, oferta de licitaţie pentru construcţia aeroportului, termenul final de depunere a ofertelor fiind data de 1 iunie.

Potrivit preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, până în prezent şi-au arătat interesul pentru aeroport cinci firme, dintre care una românească şi patru din străinătate. Valoarea totală a proiectului este de circa 60 de milioane de euro. Aeroportul va fi prevăzut cu o pistă de 2.600 de metri şi va găzdui avioane de tip mediu curier, clasa Boeing 737 sau Airbus 320.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite