Scutire de impozite pe proprietate pentru fundaţiile care furnizează servicii sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Braşov va decide scutirea de impozite în şeinţa de joi, 26 mai FOTO Andrei Paul
Consiliul Local Braşov va decide scutirea de impozite în şeinţa de joi, 26 mai FOTO Andrei Paul

Organizaţiile nonguvernamentale şi întreprinderile sociale din Braşov care deţin în proprietate sau utilizează clădiri şi terenuri destinate furnizării de servicii sociale vor fi scutite de la plata impozitului pe terenul şi clădirile utilizate pentru aceste servicii.

Consiliul local va dezbate astăzi un proiect de hotărâre care stabileşte cadrul general de aplicabilitate şi procedura de acordare a scutirii de impozit, iar trei dintre asociaţii vor beneficia deja de această facilitate, pe baza unor solicitări depuse înainte de 31 martie. Celelalte vor beneficia de scutire doar din anul fiscal următor, dacă depun solicitările şi documentele necesare până la sfârşitul anului.

”Noile reglementări fiscale intrate în vigoare în acest an au anulat articolul în baza căruia se acordau aceste scutiri. În urma solicitărilor unor asociaţii, noi am făcut mai multe demersuri la ministere şi în ultimul dintre răspunsuri, de la MDRAP, ni s-a precizat că putem acorda aceste facilităţi încă din acest an, dacă vom păstra un buget echilibrat. Cele trei asociaţii şi fundaţii care ne-au solicitat au o activitate cunoscută şi recunoscută de toată lumea şi am considerat că putem să le sprijinim în continuare pentru a presta serviciile pe care le oferă. Pentru anul viitor vom acorda această facilitate şi altor asociaţii, ONG-uri şi fundaţii din domeniul serviciilor sociale, pe baza solicitării şi a prevederilor cadrului general, dar va trebui să depună aceste solicitări până la sfârşitul anului acesta”, a precizat primarul George Scripcaru.

Potrivit documentaţiei anexate proiectului de hotărâre, aplicarea acestor facilităţi fiscale vizează un număr de şapte entităţi juridice cu acest obiect de activitate şi au un impact bugetar de aproximativ 644.747 lei.

Cele trei asociaţii şi fundaţii care au depus solicitarea înainte de 31 martie şi care ar putea beneficia de scutire încă din acest an sunt: Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei (ONG, prima unitate medicală din ţară specializată în îngrijirea bolnavilor incurabili şi a familiilor acestora, înfiinţată în 1992 şi desemnată, în urma unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, centru de excelenta pentru ingrijirea paliativă din Europa de Est), Asociaţia Filantropică Medical Creştină ”CHRISTIANA” (care, în municipiul Braşov, prin Centrul Socio-Medical dr. Teofil Mija, acordă încă din 1993 asistenţă medicală gratuită prin zece medici specialişti voluntari unui număr de peste 600 de familii sărace selectate pe bază de anchetă socială) şi Fundaţia Dumbrava Minunată(care, din 1994, a reuşit să schimbe în bine viaţa a aproximativ 120 de persoane defavorizate – copii şi persoane în vârstă – oferindu-le adăpost şi îngrijire).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite