Saşii din Germania îşi dau întâlnire la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Saşilor Codleni din Germania şi Biserica Evanghelică din Codlea organizează în perioada 8-10 septembrie a treia întâlnire a saşilor codleni. Manifestările vor avea loc la Biserica evanghelică din Codlea, scrie codlea-info.ro

Evenimentul este cu atât mai important cu cât anul acesta se împlinesc 800 de ani de la venirea Cavalerilor Teutoni in Tara Barsei si 800 de ani de la atestarea Cetatii Negre, situata pe versantul sud-vestic al Magurii Codlea, la o altitudine de 980 metri.

Meşteşugarii şi ţăranii saşi au contribuit de-a lungul celor 800 de ani la dezvoltarea economică şi socială a Ţării Bârsei. Joi, 8 septembrie şaşii se întorc la vatră. Evenimentul începe cu vernisajul expoziţiei „800 de ani Ţara Bârsei", care va avea loc în incinta Bisericii Evanghelice, de la ora 16.00.

Vineri, 9 septembrie, de la ora 10.00 va avea loc un moment festiv în curtea bisericii "800 de ani Tara Barsei, 800 de ani Cetatea Neagra", apoi la ora 15.00 va avea loc la Casa de Cultura din Codlea un program cultural artistic.  Ziua se va încheia la ora 18.00 cu Jubileul "100 de ani de funcţionare a Cetăţii Negre".

Programul va continua sâmbătă, de la ora 10.00, cu slujba religioasă în Biserica Evanghelica, urmată la ora 12.00 de depuneri de coroane la cimitirul săsesc, apoi la ora 15.30 de un simpozion cu discursuri istorice codlene. Manifestările se vor încheia cu  un concert în incinta Bisericii Evanghelice, de la ora 18.00

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite