Raiderii Mani Gyenes şi Marcel Butuza au plecat în Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Many Gyenes
Many Gyenes

Motocicliştii români Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza, componenţi ai echipei Vectra Racing, au plecat, marţi, de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", la Roma, de unde vor face deplasarea în Argentina, în vederea participării la ediţia din 2011 a Raliului Dakar.

Emanuel Gyenes a precizat că obiectivul său la această ediţie a Raliului Dakar este o clasare în primii 20-25, la general. "Sper la o clasare cât mai bună la acest Dakar, dar, în primul rând, vreau să mă întorc acasă sănătos. Îmi doresc o clasare în primii 20 sau 25 la general, iar la categoria mea să fiu în primii 10 dacă se poate. Vom porni din Buenos Aires, apoi ne vom deplasa în Chile, la graniţa cu Peru, după care vom coborî până în Deşertul Atacama. Eu am mai fost în Chile în 2007, la un concurs de enduro, şi ştiu cum este acolo. De asemenea, am mai fost şi la Dakar-ul din 2009, însă atunci nu am reuşit să termin cursa", a spus motociclistul.

Gyenes a menţionat că prezenţa românilor la o astfel de competiţie este importantă: "Contează foarte mult prezenţa românilor la această competiţie, pentru că putem promova ţara, să vadă şi ceilalţi concurenţi că exită piloţi buni în România, care pot face faţă la nivel înalt".

Marcel Butuza a declarat, cu această ocazie, că Emanuel Gyenes are şanse să obţină o clasare între primii 20 de concurenţi la Raliul Dakar, în timp ce el poate spera să ajungă în primele 50 de locuri.

"În primul rând, îmi doresc să termin această competiţie şi bineînţeles cu cât mai puţine probleme şi fără accidentări. Ţinând cont de cei cu care ne vom întrece acolo, cred că pentru Emanuel se poate o clasare în primii 20, iar eu, cu puţin noroc, aş putea ajunge în primele 50 de locuri. Pe lângă pregătirea tehnică necesară pentru a merge cu motocicleta, pregătirea fizică are un rol foarte important, pentru că vom avea de parcurs foarte mulţi kilometri în fiecare zi. Vom începe cu etape de 400-500 de km, apoi vom parcurge şi 800 de km pe zi. Traseul îl cunosc din informaţiile organizatorilor şi, mai mult de atât, cunoaştem deşertul, similar celui din Africa, dar în rest nu ştiu ce ne aşteaptă acolo", a spus Butuza.

Sportivul a adăugat că este mulţumit de faptul că, în prezent, şi românii pot spera la participarea la astfel de competiţii, deşi costurile sunt foarte mari. "Dacă pentru orice motociclist român până nu demult această participare era doar un vis, iată că astăzi se poate ca şi noi să accedem la acest tip de competiţie. Sunt câţiva prieteni din cercul meu interesaţi să participe la un asemenea eveniment, însă problemele mari sunt la finanţare, pentru că perioada de pregătire şi deplasările sunt foarte costisitoare. Numai taxa de participare la Raliul Dakar este în jur de 10.000 de euro pentru un sportiv, iar costurile de asistenţă nici nu le pot aproxima", a mai spus Marcel Butuza.

Cei doi piloți Vectra Racing, care vor concura cu motociclete KTM, au plecat spre Roma alături de alţi doi membri ai echipei de asistență, Liviu Butuza și Romeo Duicu, ultimul fiind singurul român care a terminat până acum Dakar-ul în configurația America de Sud.

Ediţia din 2011 a Raliului Dakar se va desfăşura, în perioada 2-15 ianuarie, pe teritoriul ţărilor Argentina şi Chile, traseul având o lungime de 9.500 de km, cu 5.000 de km de etape speciale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite