Primăria ar putea salva Complexul Agrement care stă închis de doi ani. Ar putea ceda Casa Sfatului în schimbul bazei sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Agrement stă cu lacătul pe uşă din 2015
Complexul Agrement stă cu lacătul pe uşă din 2015

Primăria şi Consiliul Judeţean au ajuns la o înţelegere pentru a face un schimb între Complexul Agrement de sub Tâmpa şi Casa Sfatului. Edilii intenţionează astfel să redeschidă baza sportivă.

Consilierii Judeţeni trebuie să îşi dea astăzi în şedinţa ordinară acordul pentru un schimb cu Primăria Braşov. Astfel Consiliul Judeţean ar putea primi Casa Sfatului în locul Complexului Agrement de sub Tâmpa. Schimbul este unul logic, având în vedere faptul că Muzeul de Istorie care aparţine de Consiliul Judeţean funcţionează în Casa Sfatului care este de fapt a Primăriei. În schimb baza sportivă a fost refăcută de Consiliul Judeţean, dar o parte din teren este tot al Primăriei.

Primăria a fost de acord să preia Complexul Agrement pe care doreşte să îl redeschidă. Aici Consiliul Judeţean a investit în 2009 peste 8 milioane de lei pentru modernizări. Lucrarea a fost executată de compania Ramb Sistem SRL , compania acuzată de DNA că a fost una favorizată de-a lungului timpului de Consiliul Judeţean condus atunci de Aristotel Căncescu.

Baza de la Complexul Agrement are o piscină, săli de fitness, sala de bowling, sală de gimnastică, patinoar iarna şi terenuri de sport în jurul ei. În 2015 complexul a fost închis. Iniţial s-a spus că va sta închis doar iarna din cauza chetuielilor foarte mari, dar complexul nu a mai fost redeschis, iar angajaţii şi antrenorii au fost concediaţi.

Complexul Agrement a fost scos la închiriere de mai multe ori de Consiliul Judeţean, dar nimeni nu a fost interesat, mai ales că destinaţia de bază sportivă trebuie păstrată cinci ani. Şi preţul a fost unul mare, 26.000 de lei pe lună.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite