Premieră medicală la Spitalul Sf. Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă premieră pentru Braşov la Spitalul Sf. Constantin, unde o echipă medicală a realizat o gastrectomie subtotală (îndepărtarea stomacului în proporţie de 80%) pe cale laparoscopică.

Această tehnică minim-invazivă, deosebit de rară, a fost utilizată în cazul de faţă pentru tratamentul unei leziuni gastrice, informeazăoficialii instituţiei medicale.

Spitalul braşovean se plasează astfel printre puţinele centre de chirurgie din ţară care deţin competenţele şi dotările de avangardă necesare efectuării unei astfel de proceduri complexe pe cale laparoscopică.

Intervenţia laparoscopică a fost realizată de echipa: Dr. Bogdan Moldovan – şeful secţiei de chirurgie, Dr. Marius Nedelcu – medic specialist chirurg, Dr. Dumitru Pocreaţă – medic primar chirurg, Dr. Costel Rad – medic specialist chirurg, Dr. Luminiţa Cîmpeanu – medic şef secţie ATI şi asistenta instrumentară Miruna Răşină.

„Mă bucur că dispunem de dotările necesare pentru a rezolva majoritatea patologiilor digestive prin metode minim-invazive, în special pentru pacienţii care nu reuşesc să găsească soluţii în alte centre şi că le putem propune aici, la Braşov, proceduri chirurgicale şi condiţii de spitalizare de nivel internaţional. M-am pregătit în centre din Strasbourg, Paris, Montpellier sau Geneva, unde aceste intervenţii se realizau de rutină şi nu m-aş fi putut întoarce acasă dacă nu găseam aceleaşi condiţii. În prezent, activitatea mea în proporţie de peste 95% este realizată prin metode laparoscopice, minim-invazive” a adăugat Dr. Marius Nedelcu.
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite