Pomul de Crăciun al Braşovului are 30 de metri şi este cel mai înalt din ultimii ani. Luminiţele se aprind pe 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul are aproximativ 70 de ani şi a fost dus dintr-o pădure din Vama Buzăului. Foto: Mihai Codruţ Nanu
Bradul are aproximativ 70 de ani şi a fost dus dintr-o pădure din Vama Buzăului. Foto: Mihai Codruţ Nanu

După ce încă de acum două săptămâni a început instalarea ornamentelor de Crăciun pe străzile Braşovului, vineri seară, în Piaţa Sfatului a fost adus şi bradul de Crăciun.

Bradul de Crăciuna fost montat în Piaţa Sfatului. Arborele a fost tăiat din pădurile din Vama Buzăului, de către reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt şi a avut iniţial o înăţime de 31 de metri, din care 2,5 metri sunt îngropaţi în pământ. Potrivit Regiei Pădurilor Kronstadt, bradul are aproximativ 70 de ani şi este unul dintre cei mai înalţi brazi instalaţi în Piaţa Sfatului.

Ce străzi vor fi iluminate festiv, în acest an

Iluminatul festiv va fi montat pe următoarele străzi: Str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, b-dul Eroilor, str. Mureşenilor, str. G. Bariţiu, str. George Bariţiu, Şirul Ghe. Dima, str. C. Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str. Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, str. Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. Republicii, str. M. Weiss, str. Diaconu Coresi. La acestea se adaugă Parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa G. Enescu şi Piaţa Sf. Ioan.

În câteva dintre zone se schimbă şi conceptul de amenajare, astfel Republicii este gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, pe lângă brad şi Târgul de Crăciun, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un brad de Crăciun din luminiţe cu înălţimea de 10 m. Şi zona pietonală nou-creată în zona clădirii primăriei, la intrarea dinspre N. Iorga, va deveni mai luminată, prin amplasarea unui copac de lumini, de 4 metri înălţime. Doi îngeraşi luminoşi de 3 metri vor fi amplasaţi în Parcul Titulescu.

Citeşte şi:

Braşovul se împodobeşte de sărbătoare. Luminiţele Crăciunului vor ajunge în această iarnă pe mai multe străzi

Braşovul intră în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă începând cu 1 Decembrie. Un târg de Crăciun va fi amenajat în Piaţa Sfatului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite