Peste un milion de turişti au vizitat Braşovul în 2016. Oraşul de la poalele Tâmpei este pe locul al III-lea după Bucureşti şi Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste un milion de turişti au vizitat Braşovul în 2016, majoritatea fiind români. Cifrele sunt cu 11% mai mari decât în 2015.

Potrivit cifrelor oficiale ale Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, 1.101.654 turişti au ajuns sub Tâmpa în 2016. Dintre aceştia 923.697 au fost români, iar 177.957 străini. Numărul real al turiştilor este însă mult mai mare deoarece nu toţi turişti vin prin agenţii şi nu toate unităţile de cazare raportează chiar toţi vizitatorii. Braşovul este lider absolut în Regiunea Centru cu un procent de 44% dint totalul turiştilor veniţi în zonă. Este şi pe locul al III-lea la nivel naţional după Bucureşti unde este mult turism de afaceri şi Constanţa care câştigă mult vara cu litoralul. Braşovul rămâne însă lider la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de turişti străini.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Braşov rămâne Catelul Bran, urmat de Cetatea Râşnov şi parcul cu dinozauri. În municipiu marea atracţie este Biserica Neagră, dar şi Casa Sfatului şi Piaţa Sfatului. Turiştii urcă şi pe Tâmpa şi fac plimbări în centrul istoric. 

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite