Patru săptămâni de distracţie, de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia 5, Ştefan Hruşcă şi orchestra Eastern Royal din Sankt Petersburg ne ne vor face sărbătorile mai frumoase.

În seara de Sfântu Nicoale Braşovul se va transforma într-un oraş de poveste.  Bradul din Piaţa Sfatului şi sutele de mii de beculeţe care împodobesc centrul oraşului vor fi aprinse pe 6 decembrie, la ora 17.00. Momentul va fi urmat de un recital de colinde susţinut de copiii din corul Unison, după care braşovenii vor avea ocazia să cânte şi să danseze alături de Direcţia 5, care va concerta începând cu ora 18.00.  „Tot în aceeaşi seară vom aprinde şi beculeţe din bradul amplasat în Piaţa Unirii, dar şi luminile care vor scoate în evidenţă Cetatea Braşovului. Nu ştim încă dacă le vom face pe toate în acelaşi timp sau la ore diferite", a spus primarul oraşului, George Scripcaru. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta toate instalaţiile luminoase vor avea becuri de culoare albă.

Concerte pe toate gusturile

Pe scena amplasată în Piaţa Sfatului vor fi zilnic, de la ora 16.00, concerte şi spectacole susţinute de elevii de la şcolile din oraş, dar şi de diferite ansambluri de dansuri moderne şi populare de la Palatul Copiilor.

Seria concertelor de Crăciun va fi deschisă pe 16 decembrie, de la ora 19.00, cu un spectacol de zile mari oferit de Johann Strauss Ensemble, din Austria, care va urca pe scena Teatrului Dramatic Sică Alexandrescu, în cadrul turneului prin România.

Pe 20 decembrie, de la ora 17.00, sunteţi aşteptaţi la un concert de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă. În aceeaşi zi, artiştii Operei Braşov vă aşteaptă la Spectacolul „Poveste de Crăciun", de la ora 18.30. Spectacolul se va juca încă o dată şi a doua zi, de la aceeaşi oră. Şi orchestra Filarmonicii „Gheorghe Dima" va susţine un concert de Crăciun pe 22 decembrie, de la orele 17.00 şi 19.30, la Cercul Militar.

Un alt concert care vă va umple sufletul de bucurie va fi chiar în seara de ajun, pe 24 decembrie, la Centrul Cultural Reduta. Orchestra Eastern Royal din Sankt Petersburg va oferi un „Regal Vienez", sub bagheta dirijorului Daniil Zaharov.

Târg de bunătăţuri pe Cetate

Pe lângă spectacole şi concerte, braşovenii şi turiştii vor putea face cumpărături de sezon în cadrul Târgului de Crăciun din Piaţa Sfatului care va fi deschis pe toată perioada sărbătorilor. În plus, între 16 şi 18 decembrie, în incinta Cetăţii Braşovului va fi organizat un Târg de produse tradiţionale care va fi „asezonat" cu multă muzică populară.

Şi în Piaţa Unirii vor fi manifestări organizate de Junii Braşovului şi de comunitatea din Schei. „Consilierii locali sunt responsabili să organizeze manifestări în cartierele de care răspund. Noi îi sprijimin cu bradul, astfel ca în fiecare cartier să fie câte un brad de Crăciun, dar de restul trebuie să se ocupe ei", a mai spus Scripcaru.

Revelion în Piaţa Sfatului

După manifestările de Crăciun, braşovenii vor avea parte şi de o petrecere de Revelion în Piaţa Sfatului, de la care nu va lipsi un spectaculos foc de artificii. „Vor fi concerte, însă nu vreau să dau nume pentru că suntem încă în negocieri cu mai mulţi artişti. În orice caz, până la miezul nopţii va fi muzică populară, iar apoi va fi alt gen de muzică", a mai spus primarul.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite