Ozoboți pentru toți. Metoda ingenioasă prin care copiii defavorizați socializează cu colegii

0
Publicat:

33 de elevi brașoveni din ciclul primar - dintre care 10 din medii defavorizate - au făcut primii pași în programare, cu ozoboții BIT și EVO. Micuții au învățat și despre circuitul apei în natură

Copii din Brașov și din comunele Tărlungeni și Budila, împreună FOTO Ioan Buciumar
Copii din Brașov și din comunele Tărlungeni și Budila, împreună FOTO Ioan Buciumar

Programare cu ozoboții BIT și EVO și circuitul apei în natură. Asta au învățat 23 de copii brașoveni din ciclul primar și 10 colegi de-ai lor din medii defavorizate, aflați în situație de risc.

Învățătoarea Mariana Lazăr, de la Școala Gimnazială numărul 2 Diaconul Coresi din Brașov și Asociația „Aici pentru tine” și-au propus familiarizarea elevilor, cu ajutorul tehnologiei și programării, cu proprietățile și stările de agregare ale apei. Evenimentul desfășurat la Casa Baiulescu își propune să-i orienteze pe copii spre domeniul IT.

„Dacă doresc acest lucru, pot porni de acum și să facă primul pas prin programarea cu ajutorul ozoboților, prin codul de culori. Pe baza poveștilor și a picăturii PIC vom reconstitui circuitul apei în natură”, a explicat învățătoarea Mariana Lazăr.

De această dată, pe lângă elevii învățătoarei Mariana Lazăr, la proiect au participat și copii monitorizați de Asociația „Aici pentru tine”.

„Ni s-a părut o idee excelentă de a uni din nou copiii din medii defavorizate cu copiii din medii normale și, astfel, de a uni cele două lumi. Noi am mai făcut astfel de lucruri și în trecut și a funcționat. Inițiativa doamnei Lazăr mi s-a părut extrem de oportună pentru că acești copii nu au posibilitatea să învețe despre circuitul apei în natură, să înețeagă ce înseamnă domeniul IT”, a declarat Adina Camelia Gal, președintele Asociației „Aici pentru tine”.

Copiii din mediile defavorizate erau foarte fericiți că pot participa la aceeași acțiune cu colegii brașoveni.

„Ne place aici! E fain și învățăm și noi lucruri interesante, cu copiii din Brașov”, spune o fetiță venită din Budila. Copiii veniți prin Asociația „Aici pentru tine fac” parte din familii defavorizate din Budila și Tărlungeni și vor participa și la alte acțiuni împreună cu colegii lor brașoveni.

Evenimentul promovează ODD 6 și 10 din Agenda 2030, respectiv „Apă curată și sanitație” și „Reducerea inegalității”, sprijinind integrarea și învățarea pe baza poveștilor a noțiunilor din domeniul științei referitoare la transformările apei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite