Oraşul din România unde localnicii s-au îmbolnăvit în masă. Motivul pentru care zeci de oameni au ajuns la spital, în ultimele ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daniel Guţă
FOTO Daniel Guţă

Aproape 100 de oameni s-au îmbolnăvit numai în ultimele ore în oraşul Râşnov, judeţul Braşov. Oamenii sunt convinşi că de vină este apa de la robinete, însă autorităţile dau asigurări că apa e de cea mai bună calitate.

În ultima săptămână circa 200 de localnici au acuzat dureri de stomac, stări de vomă şi febră. Autorităţile încearcă să afle cauza, după ce localnicii au golit rafturile farmaciilor, în goana după medicamente, informează Observator. Până atunci, le-au recomandat oamenilor să nu mai bea apă de la robinet, deşi susţin că analizele făcute pe 5 iulie au arătat că apa este de calitate bună. De atunci, însă, au trecut mai bine de două săptămâni.

Numai în ultimele 24 de ore au ajuns aproimativ 100 de oameni la spital, iar unii dintre ei au avut nevoie de serviciile Ambulanţei.

„Punctul maxim a fost ieri când ambulanţele au fost solicitate pentru un număr de 11 persoane care au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase”, a spus Steluţa Coţiu, director medical la Ambulanţa Braşov. 

Reprezentanţii Societatăţii de distribuţie a apei susţin că ultimele analize, făcute acum două săptămâni, au arătat că apa din Râşnov este potabilă. 

Autorităţile spun că apa nu are probleme şi le-au transmis localnicilor că o pot bea. Totuşi, reprezentanţii autorităţilor recunosc că ultimele analize au fost făcute pe 5 iulie, iar problemele oamenilor au apărut abia în ultima săptămână.

„Apa potabilă de la robinetele râşnovenilor nu este infestată! Cel puţin asta arată ultimele analize ale specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. Periodic, din apa care ajuge la consumatorii finali se prelevează probe şi sunt analizate la laboratorul de specialitate al DSP.

Ultimele probe prelevate, în data de 05.07.2021, arată că nu există riscuri de infectare şi că apa nu este contaminată. Acestea au fost prelevate din două locaţii de pe raza oraşului Râşnov, izvoarele din Colţii Cheii şi de la un consumator final pe strada Vânători.

Astăzi, reprezentanţii DSP au prelevat, la prima oră, probe de apă şi urmează să efectueze analizele de specialitate. Conform STAS de prelevare a probelor şi a legii apelor, rezultatul analizelor va putea fi comunicat in 72 de ore. Când procedeul va fi finalizat buletinele de analizele vor fi făcute publice. Va mulţumim!”, a fost mesajul transmis oamenilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite