Misiune de salvare a unei turiste din Germania blocată în Piatra Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia de 47 de ani, alături de o prietenă a ales un drum dificil care a dus în final la blocarea ei pe munte. A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor şi jandarmilor pentru a o aduse în siguranţă la baza muntelui.

În urma unui apel venit ieri pe numărul unic 112 salvatorii montani şi jandarmii au participat la misiunea de căutare şi salvare a unei turiste din Germania care se deplasa împreună cu o prietenă din Danemarca pe un traseu între localitatea Măgura şi prăpăstiile din Piatra Craiului.

Încercând să scurteze traseul cele două turiste au ales un drum bătătorit însă drumul respectiv le-a adus în imposibilitatea de a continua deplasarea. Turista din Danemarca a reuşit cu foarte multă atenţie să coboare, spre norocul ei fără a fi accidentată. Pentru turista din Germania în vârstă de 47 de ani, a fost nevoie de salvatorii montani care au ajutat-o să coboare în siguranţă fără a suferi vreo accidentare.

„Ajunsă în siguranţă la sol, turista din Germania dar şi prietena acesteia din Danemarca, deşi încă speriată de situaţia pe care singură a creat-o fără să conştientizeze, a găsit totuşi putere să mulţumească atât salvamontiştilor care au depus eforturi considerabile cât şi jandarmilor montani care au participat la această misiune şi care împreună au făcut posibil ca turista să ajungă teafără şi nevătămată la baza masivului“, se arată într-o postare pe Facebook a jandarmilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite