Ministerul Mediului va îndigui pârâul Bârsa, investiţie necesară pentru Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consilului Judeţean Adrian Gabor a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că a avut o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor în ceea ce priveşte îndiguirea pârâului Bârsa, investiţie necesară pentru viitorul Aeroport de la Ghimbav.

„Vestea bună este că ministerul a finalizat licitaţia, care a fost adjudecată de către o firmă din Constanţa, contra sumei de 11 milioane de lei, iar lucrările vor începe în perioada imediat următoare”, a precizat Gabor.

De asemenea, Consiliul Judeţean Braşov a solicitat ca în studiul de fezabilitate care este refăcut la această oră de căter IPTANA Bucureşti, să se modifice soluţia tehnică, astfel încât să nu mai fie îndiguit Besălcinul şi să cheltuie administraţia judeţeană 4 milioane de lei pentru exproprieri. „Vom face un canal colector la limita proprietăţii terenului deţinut de Consiliul Judeţean, care va prelua şi apele pluviale din zona Aeroportului”, mai spune Adrian Gabor.

Pentru continuarea lucrărilor la Aeroport trebuie, însă, să se lămurească situaţia juridică a terenului, pe această temă fiind discuţii între reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei de la Ministerul Justiţiei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite