Maratonul Vaccinării la Braşov. Oamenii au mers în toiul nopţii să se imunizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov FOTO Ioan Buciumar
Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov FOTO Ioan Buciumar

La maratonul de vaccinare organizat de Spitalul Militar, braşovenii au mers chiar şi noaptea, la ora 2 sau la 3. Sute de localnici s-au vaccinat la acest maraton încă din prima zi, 4 mai.

Câteva sute de persoane se vaccinează zilnic la maratonul de vaccinare care se derulează la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov. Cum cei mai mulţi militari s-au şi vaccinat deja, de mai multă vreme, la spital se pot programa şi civili. Mai mult, la maraton pot merge şi cei care nu au programare, astfel că s-a ajuns ca şi noaptea să vină mai multe zeci de persoane. 

„Ministerul Apărării Naţionale se alătură efortului naţional de vaccinare a populaţiei generale şi, astfel, a fost decis prin Ordinul Direcţiei Medicale un maraton care a început din 4 mai şi va dura până în 11 mai. Pot să vă spun că în prima zi s-au vaccinat 204 persoane, până la ora 8:00 au fost 167 de persoane, iar de la ora 8:00 seara şi până dimineaţa au mai fost 37 de persoane”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare de la Spitalul Militar, locotenent-colonel dr. Adrian Gârbea. 

Chiar dacă au fost la datorie pe durata întregii nopţi şi erau pregătiţi să primească persoane la vaccinat la orice oră, medicii militari au fost surprinşi să vadă că au venit braşoveni să se vaccineze chiar şi la ora 2 sau 3 din noapte. Miercuri dimineaţa, 5 mai, erau formate trei rânduri: două pentru cei cu programare şi unul pentru cei care au venit fără să anunţe în prealabil. În jurul prânzului, câteva zeci de persoane aşteptau să intre la vaccinare. 

Spitalul Militar din Braşov a început campania de vaccinare încă din 31 decembrie 2020, fiind primul spital din Braşov care a trecut la vaccinarea cetăţenilor, după Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-au vaccinat la sfârşitul anului trecut cadrele medicale. 

De atunci şi până acum, la Spitalul Militar au fost vaccinate aproape 11.000 de persoane, iar maratonul început în 4 mai va dura până în data de 11 mai, astfel că această cifră ar putea creşte semnificativ. În acest timp, oricine se poate vaccina aici. Cele mai multe doze de care dispune unitatea sunt Pfizer, dar mai există şi posibilitatea vaccinării cu AstraZeneca. 

Mai puteţi citi şi:

Medicul Doru Bertea s-a sinucis. Era în arest la domiciliu pentru că a furnizat materiale la suprapreţ spitalelor Covid din Braşov şi Harghita

Adolescentă din Braşov, bătută de alte două în aplauzele şi râsetele prietenilor VIDEO

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite