Instanţa s-a pronunţat: cât costă vieţile celor trei tinere omorâte în accidentul de pe Carpaţilor din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii ar trebui să pronunţe astăzi, 14 aprilie 2015, sentinţa în cazul şoferului care a omorât două fete pe loc, iar o a treia a murit ulterior, în perioada de recuperare, într-un cumplit accident care a avut loc pe strada Carpaţilor în luna octombrie 2010.

17.20 Magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis, astăzi, menţinerea pedepsei de trei ani de închisoare cususpendare în cazul lui Cătălina Chiţa, şi interdicţia de a conduce vreun vehicul pe perioada de 8 ani.

De asemenea, a fost majorat cuantumul daunelor morale pentru părţile civile Şerban Daniela şi Şerban Vasile de la câte 50.000 euro, la câte 60.000 euro (echivalentul în lei curs oficial la data plăţi) pentru fiecare şi obligă pe partea responsabilă civilmente SC Astra Asigurări SA la plata lor şi la plata sumei de 16.245 lei cu titlu de daune materiale, către părţile civile Şerban Daniela şi Şerban Vasile.

9.15 Cătălin Chiţa, şoferul maşinii morţii s-a crezut şmecher: ca să se laude în faţa fetelor, a călcat puternic pedala de acceleraţie a unui VW Golf 4 tunat, vopsit „cameleon“. Curajul i-a fost dat şi de băutură. Nu băuse mult, conform buletinului de analiză. Viteza îi plăcea cel mai mult. Chiar dacă a trebuit să plătească, înainte de a trimite în ceruri trei tinere, şase amenzi în doar doi ani, pentru viteză excesivă şi depăşiri ilegale.

Şoferul vitezoman a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru accidentul care a şocat Braşovul.  Instanţa a mai decis ca rudele celor trei fete să primească câte 50.000 de euro despăgubiri (Amănunte AICI!).

Lacrimile părinţilor nu s-au uscat nici acum

Deşi au tecut câţiva ani de la moartea fetelor, părinţii nu pot să uite cele întâmplate. „Avocaţii cer să i se reducă pedeapsa, să plătească mai puţin, pe motiv că regretă cele întâmplate, că lucrează, că e student… Şi fetele noastre puteau să fie studente… Au avut curajul să ne spună că fetele sunt de vină, că au insistat să meargă cu maşina. Dar asta nu înseamnă că trebuia să zboare pe şosele. Expertiza, nu vreau să mai zic nimic acum, arată că avea 67 km/oră în interiorul oraşului. Putea să rupă un stâlp în două la viteza asta?“, a precizat pentru newsbv.ro mama Andreei Şerban, una dintre fetele care s-a prăpădit în cumplitul accident care a şocat Braşovul.

„Vrem ca sentinţa să fie un exemplu“

image

.Părinţii Andreei spun că au îndurat multă suferinţă în această perioadă. Accidentul lui Şerban Huidu, tot cu trei victime, a fost rezolvat rapid. Expertizele au costat 1200 de lei, plătite de părinţi, pentru că altfel şi acum mai aşteptau după rezultat.

„Cerem să i se dea pedeapsă cu executare, pentru că despăgubirile materiale nu le plăteşte el, ci firma de asigurare. Până la urmă, ce fel de lecţie i se aplică lui şi celor care sunt ca el? Ce vor înţelege tinerii? Că pot face orice teribilism pentru că nu păţesc nimic?…“, întreabă şi tatăl Andreei Şerban, măcinat de boală după pierderea fetei

Cătălin Chiţa, şoferul maşinii morţii s-a crezut şmecher: ca să se laude în faţa fetelor, a călcat puternic pedala de acceleraţie a unui VW Golf 4 tunat, vopsit „cameleon“. Curajul i-a fost dat şi de băutură. Nu băuse mult, conform buletinului de analiză. Viteza îi plăcea cel mai mult. Chiar dacă a trebuit să plătească, înainte de a trimite în ceruri trei

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite