FOTO/VIDEO Premieră în România. Cupa Mondială Feminină la Sărituri cu Schiurile poposeşte la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia se va desfăşura pe parcursul a două zile, sâmbătă, 1, şi duminică, 2 martie. Sportivele vor concura pe trambulina de 100 de metri, cea mai înaltă a complexului din Râşnov.

Echipa naţională a României va fi reprezentată de Daniela Haralambie (16 ani), legitimată la clubul din Săcele Braşov. Românca este pe locul al 33 lea în Cupa Mondială. Spectatorii vor avea ocazia să o urmărească sărind şi pe reprezentanta Germaniei, Carina Vogt (22 de ani), recent medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Rusia, dar şi pe liderul mondial al sezonului japoneza Sara Takanashi (19ani) La eveniment sunt aşteptate 60 de sportive din 15 ţări. Compatiţia se va desfăşura în două manşe, în cea finală calificându-se primele 30 din prima rundă. Evenimentul va fi transmis de Eurosport în peste 50 de ţări, dar poate fi urmărit şi pe TVR.

image

„Includerea bazei sportive de la Râşnov în programul competiţional al Cupei Mondiale este un succes pentru sportul românesc şi confirmă angajamentul pe care ni l-am asumat alături de partenerii noştri, de a aduce competiţii importante pe trambulinele de la Râşnov“, a declarat  Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Bază modernă şi lăudată peste hotare

Baza de sărituri cu schiurile de la Râşnov i-a impresionat pe reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Trambulinele au fost inscluse într-un album alături de alte 44 de baze sportive, din totalul celor 1460 existente în lume. În albumul, care este editat în patru limbi (engleză, franceză, germană şi rusă) sunt prezentate şi fotografii cu aceste trambuline. Trambulinele la Râşnov sunt unicat în România.

„Oraşul Râşnov este pregătit pentru competiţii de cel mai înalt nivel, iar centrul de sărituri cu schiurile din Valea Cărbunării, realizat într-un parteneriat public-privat de succes, este o adevărată mândrie pentru noi. Punctăm, prin această Cupă Mondială, un nou moment unic în strategia noastră de a transforma Râşnovul într-un nume respectat la nivel competiţional mondial. De asemenea, prin astfel de evenimente, sunt sigur că oraşul nostru devine una dintre cele mai importante destinaţii naţionale şi internaţionale pentru turismul sportiv“, a declarat  Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov. 

image

La baza sportivă sunt patru trambuline de sărituri cu schiurile, cea mai mare având dimensiunea de 100 de metri. Investiţia în complexul sportiv de la Râşnov se ridică la 13 milioane de euro. Nouă milioane de euro au fost alocate de Primăria Râşnov, iar restul sumei provine de la un partener privat (OMW).

 „Suntem bucuroşi că putem oferi publicului din România şi iubitorilor săriturilor cu schiurile o nouă competiţie internaţională, găzduită de complexul de la Râşnov. Suntem, de asemenea, extrem de încântaţi de modul în care s-a derulat parteneriatul cu Primăria Râşnov pentru construirea acestui centru de sărituri, despre care putem afirma cu certitudine că respectă toate standardele internaţionale. Prin organizarea acestei competiţii de Cupă Mondială, la care ne bucurăm de participarea Danei, facem un nou pas către realizarea obiectivelor programului «OMV Move & Jump», fapt pentru care suntem extrem de mândri“, a declarat Christian Moser, Sponsoring Manager OMV.

Pe aceeaşi temă

Cetatea Râşnov mai tare ca Branul?

Râşnovul a devenit staţiune turistică de interes naţional.

 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite