FOTO VIDEO Cei mai buni elevi al Braşovului, premiaţi într-o ceremonie festivă. Evenimentul a fost o premieră pentru oraşul de la Poalele Tâmpei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost premiaţă în cadrul unei ceremonii la Aula Universităţii Transilvania. FOTOAndrei Paul.
Elevii au fost premiaţă în cadrul unei ceremonii la Aula Universităţii Transilvania. FOTOAndrei Paul.

Elevii care au obţinut premiile I, al II-lea sau al III-lea din fiecare clasă au fost premiaţi de Primăria Braşov pentru efortul depus în timpul anului şcolar.

În cadrul ceremoniei, şefii de promoţii şi directorii instituţiilor de învăţământ au primit diplomele şi premiile, urmând ca acestea să fie date colegilor lor din liceu. Chiar dacă nu a fost posibilă prezenţa tuturor celor 1.791 de premianţi din clasele V-XII, numele acestora a fost afişat pe un ecran tot timpul ceremoniei.

„Plecând de la faptul că resursa umană este cea mai importantă pentru comunitate, municipalitatea a creat o serie de programe care vin în sprijinul elevilor. Unul dintre acestea este Primul ghiozdan, respectiv pachetul de rechizite pe care îl primeşte fiecare elev la intrarea în clasa I. Ca primar, m-am gândit că trebuie să sprijinim atât şcoala, cât şi părinţii. Dincolo de acest program pentru cei mici, alături de directorii de şcoli şi împreună cu Consiliul Local, am iniţiat un alt proiect, astfel ca toţi elevii să beneficieze de gratuitate pe transportul în comun, pentru a reduce abandonul şcolar şi a veni şi în sprijinul părinţilor. Totodată, municipalitatea îi sprijină de câte ori este nevoie şi pe olimpici şi pe cei care se deplasează la diverse concursuri naţionale şi internaţionale şi am decis că îi recompensăm şi pe elevii merituoşi care obţin premii la finele anului şcolar. Îmi doresc şi sper ca aceste gale să continue, cu ajutorul Consiliului Local. Cât timp voi fi eu primar, acest eveniment va deveni o tradiţie la Braşov. Le mulţumesc, ca primar al Municipiului Braşov, şi în numele Consiliului Local Braşov, tuturor elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură, dar şi domnilor profesori şi părinţilor care i-au susţinut pentru ca acest lucru să fie posibil. Din anul şcolar 2014-2015, vrem ca şi cei mai buni profesori din fiecare unitate de învăţământ să fie apreciaţi şi recompensaţi şi financiar”, a precizat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Bani de la Consiliul Local

Conform hotărârii Consiliului Local, se acordă la sfârşitul anului şcolar, pentru toţi elevii din clasele V-XII care se situează pe loculrile I, II şi III, suma de 300, 200 şi respectiv 100 de lei, ca recompensă pentru performanţa lor şcolară. Banii sunt alocaţi de la bugetul local.  „Mă bucur că efortul copiilor de pe parcursul acestui an şcolar a fost recompensat de către Primăria Braşov. Totodată, am fost impresionată de numărul mare de premianţi, fiindcă, până acum, nu am avut o astfel de statistică efectuată, iar acest lucru demonstrează că Braşovul este un oraş de top”, a apreciat la rândul său inspectorul şcolar general Ariana Bucur.

Primul eveniment organizat în urma colaborării dintre Primărie şi elevi

Gala premiilor celor mai buni dintre elevii braşoveni este şi primul eveniment organizat împreună cu elevii, în urma protocolului încheiat recent între municipalitate, Consiliul Judeţean al Elevilor şi Universitatea Transilvania. „Suntem onoraţi să participăm la acest eveniment şi sper ca în continuare primăria şi Universitatea Transilvania să ne ajute în activităţile pe care le desfăşurăm, iar CJE, prin voluntarii pe care îi avem, să ajutăm la evenimentele care sprijină educaţia şi care dau valoare Braşovului. Elevii care termină acum liceul ar trebui să rămână aici, fiindcă avem o universitate de prestigiu la Braşov”, a spus Ionuţ Luca, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite