Elena Udrea şi-a serbat ziua de naştere pe noile pârtii de schi din Poiana Braşov FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Udrea partii Poiana Brasov
Udrea partii Poiana Brasov

Sute de turişti sunt aşteptaţi în a doua zi de Crăciun în Poiana Braşov pentru a lua parte la demonstraţiile organizate pe noile pârtii. Pentru că temperaturile au fost scăzute, tunurile de zăpadă au funcţionat permanent, iar zăpada artificială a îngroşat stratul de nea. Vedeţi aici harta noilor pârtii

UPDATE

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost inaugurat astăzi cu mare fast. La ceremonie a participat şi ministrul Turismului, Elena Udrea, care a preferat să-şi sărbătorească ziua de naştere pe pârtie. „Vine o vreme de la care ziua de naştere nu mai este o aşa mare sărbătoare, aşa că am căutat ceva pentru a-mi face ziua mai frumoasă şi cred că acest eveniment este perfect şi nu puteam să-l ratez, fiindcă în ultimii 20 de ani nu s-au mai făcut investiţii de o asemenea amploare în turism", a precizat ministrul.

De această dată, tradiţionala panglică inaugurală a lipsit, din recuzită făcând parte doar o sticlă de şampanie. Elena Udrea a decis să păstreze dopul sticlei în amintirea evenimentului de astăzi. Alături de primarul George Scripcaru, Udrea a testat şi telescaunul de pe pârtia Ruia. După ce a „survolat" noile pârtii, Elena Udrea a mărturisit că vrea să înveţe să schieze.

Citeşte aici şi despre spectacolul cu torţe şi artificii de pe Pârtia Bradul

„Poiana Brașov poate concura cu orice stațiune europeană și sunt convinsă că turiștii vor prefera să economisească prețul unui bilet de avion sau timpul pierdut pe drum, dacă merg cu mașina, pentru a alege o destinație românească. Sunt convinsă că, dacă vom continua să investim în același ritm al ultimilor doi ani, stațiunile montane românești vor deveni un magnet nu numai pentru turiștii români, ci și pentru cei străini din regiune și din întreaga Europă. Am spus acest lucru și când am promis că vom avea tot mai mulți turiști în România și, iată, că am înregistrat o foarte bună creștere a turismului, în primele trei trimestre, de 17%", a declarat ministrul Elena Udrea.

Click pe foto pentru mai multe imagini de la inaugurarea festivă

Udrea partii Poiana Brasov

Chiar dacă în ultimele zile nu a mai nins, administratorii pârtiilor au avut grijă să creeze condiţii optime iubitorilor sporturilor de iarnă. Pentru că temperaturile au fost scăzute, tunurile de zăpadă au funcţionat permanent, iar zăpada artificială a îngroşat stratul de omăt depus. De exemplu, pe pârtia Bradul, stratul de zăpadă a depăşit 30 de centimetri.

În urma lucrărilor majore de infrastructură efectuate în cursul acestui an, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproximativ 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare.  Lungimea pârtiilor înainte de amenajare era de 16,40 km , iar acum este de 24 km.  Lăţimea medie a pârtiilor, care era de maximum 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 m.

Gradul de dificultate al pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile (astfel încât schiorii să poată trece uşor de pe o pârtie pe alta) şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între pârtiile principale.

Pregătiţi pentru competiţii internaţionale

Standardele actualelor pârtii permit organizarea unor competiţii naţionale sau internaţionale care au lipsit până acum în Poiana Braşov. Cel mai important eveniment care va avea loc pe pârtiile noi este Festivalul Olimpic al Tineretului European din februarie 2013. Peste 1500 de tineri sportivi, viitori campioni olimpici, mondiali sau europeni, precum şi oficiali ai Comitetului Olimpic Internaţional şi ai Comitetelor Olimpice din ţările europene, vor fi oaspeţii Poienii.

Pe întregul domeniu au fost amplasate instalaţii de producere a zăpezii artificiale pentru a mări perioada de schi şi pentru a creşte calitatea condiţiilor de practicare a sporturilor alpine. Sezonul de schi poate fi de acum prelungit la 4 luni pe an. Sistemul de producere a zăpezii artificiale este format din: lacul de acumulare situat în platoul Ruia, care se întinde pe o suprafaţă de 1,4 ha, cu o adâncime de 15 m şi un volumul de apă stocat de 140.000 mc, 120 lăncii pentru zăpadă amplasate pe toate pârtiile , plus 14 tunuri fixe  şi 10 tunuri mobile.

Harta pârtiilor din Poiana Braşov

Click pe poză pentru a vedea harta domeniului schiabil din Poiană

Actuala configuraţie a domniului schiabil:

1. Pârtia Lupului - 2.62 km

2. Variante pârtia Lupului -1.84 km

3. Pârtia Sulinar - Lungime aprox. 2.82 km

4. Variante pârtia Sulinar -1.70 km

5. Pârtia Drumul Roşu -5.33 km

6. Variante pârtia drumul Roşu - 2.95 km

7. Pârtia Sub Teleferic - 2.86 km

8. Pârtia Kanzel - 0.80 km

9. Pârtia Bradul - 0.50 km

10. Pârtia Stadion - 0.10 km

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite