După 20 de ani de politică, baronul Căncescu a fost înlăturat cu forţa de instanţă de la şefia Consiliului Judeţean Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aristotel Căncescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Braşov, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele său un mandate de arestare pentru 30 de zile. Căncescu a intrat în politică în 1993, a fost de două ori senator, iar din anul 2000 se afla la şefia Consiliului Judeţean, fiind la al patrulea mandat.

Consiliul Judeţean Braşov se va întruni de urgenţă mâine, 28 octombrie, pentru a desemna un preşedinte interimar. Aristotel Căncescu este cercetat penal pentru a acordat preferenţial contracte firmelor de casă ale Consiliului Judeţean Braşov. El a fost arestat vineri pentru o perioadă de 30 de zile şi se află acum în arestul Poliţiei Braşov.

Aristotel Căncescu (PNL), este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.  El este avuzat că a acordat ilegal contracte firmelor Gotic şi Ramb Sistem. Potrivit procurorilor, în urma plăţilor nelegale făcute de Consiliul Judeţean Braşov către firma SC Gotic SA, a deputatului Ioan Diniţă, instituţia publică a fost prejudiciată cu peste 7,6 milioane de euro. Totodată, cealaltă firmă implicată, SC Ramb Sistem, a încasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar Căncescu a intervenit ca aceasta să obţină şi un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, deşi licitaţia fusese câştigată de o altă societate.

Aristotel Căncescu a anunţat că se retrage şi din Media şi cedat  cu titlu gratuit licenţa postului MIX 2 unor colaboratori.

Aristotel Căncescu este unul dintre cei mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene din ţară. A intrat în politică în 1993, iar din anul 2000 este în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator. Are în cont 4 milioane de euro bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM. Tranzacţia a fost controversată în 2007, dar procurorii au decis neînceperea urmăririi penale. Căncescu mai deţine şi două case de locuit de 430 de metri pătraţi (una în centrul istoric al Braşovului şi alta la poalele Bucegilor pe Valea Glăjeriei din Râşnov), dar colecţii de artă. Mai are şi un cont de 630.000 de euro.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Aristotel Căncescu, arestat preventiv. Baronul CJ Braşov: „Faptul că am plătit pe lucrări nefăcute... Doar de neglijenţă în serviciu putem fi acuzaţi”

Cum funcţiona mafia lui Aristotel din Consilul Judeţean Braşov

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite