Declaraţii tâmpe ale politicienilor de sub Tâmpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul „somitate“ Ioan Adam, înainte de a fi arestat: „Noi avem în spate o profesie, avem un nume, avem titluri, avem valoare!“
Deputatul „somitate“ Ioan Adam, înainte de a fi arestat: „Noi avem în spate o profesie, avem un nume, avem titluri, avem valoare!“

Politicienii spun lucruri trăsnite. Nu mai este demult o noutate acest lucru. Dacă unele declaraţii sunt amuzante, altele ajung să fie adevărate gogomănii.

„Somitatea“ autodeclarată Ioan Adam (PSD) a ajuns în arest, la solicitarea procurorilor anticorupţie. 

"Uitaţi-va la noi şi le spun braşovenilor să se uite cine suntem noi, dom'le! Uitaţi-vă la masa asta ce somităţi sunt! În profesia lor, dom'le! Noi avem în spate o profesie, avem un nume, avem titluri, avem valoare! Uitaţi-vă la noi!", spunea Ioan Adam într-o conferinţă de presă la sediul PSD Braşov în campania electorală.

Ioan Adam este acuzat, ja această oră, de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. În acest dosar, au fost arestaţi preventiv, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), fostul deputat PSDViorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, şi Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare pădure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Un alt personaj care a stârnit hohote de râs este candidatul Forţei Civice Braşov la alegerile europarlamentare, Sorin Paler, care a ţinut să spună câteva cuvinte despre tragedia aviatică din munţii Apuseni, deşi fusese întrebat ce vrea să facă la Bruxelles. 

„Pentru a găsi un vinovat pentru ce s-a întâmplat în tragedia din Apuseni, eu cred că vina asta tragică, ca şi tragediile lui Sofocle, este că e greu de cuantificat. Dar trebuie să ne gândim că ne aflăm în plin cutremur cosmogonic dat de conflictul dintre mitul arhaic , eroul arhaic, ciobanul (neinteligibil-n.red) şi  mitul civilizator, eroul civilizator, Gramofonul”, a explicat politicianul Sorin Paler. 

Declaraţia integrală o aveţi în clipul de mai jos:

Un alt politician local care a reuşit să stârnescă furia internauţilor este tânărul liberal Mihai Codruţ Nanu, care a postat pe pagina de Facebook că Avram Iancu este „un criminal care a ucis civili la Vinţu de Sus”.

Mai mult, într-un alt comentariu, Mihai Codruţ Nanu afirmă că Iancu era „descreieratul ăsta“, iar revoluţionarii săi erau „proştii aia de ţărani români”. El îi cataloghează drept dobitoci pe românii care îl admiră pe Avram Iancu. 

Ulterior, a revenit cu scuze: „mi cer scuze celor pe care i-am ofensat în legătură cu opiniile mele legate de Avram Iancu. A FOST O PĂRERE PERSONALĂ, NU UNA POLITICĂ, aşa cum au lăsat unii în mod tendenţios să se înţeleagă. Până la urmă, cu toţii avem dreptul la o opinie şi regret că i-am catalogat pe cei care nu gândesc ca mine într-un anume fel. În altă ordine de idei, ceea ce s-a întâmplat la 1848 - Revoluţie, Contrarevoluţie, a fost dezbătut în multe medii, printre care şi revista Historia şi Enciclopedia României. Au fost vremuri tulburi, cu gesturi necugetate de ambele părţi. O istorie care nu trebuie să se mai repete şi din care trebuie să învăţăm noi toţi, indiferent de naţie“. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite