Cu smart-phone-ul pe post de ghid la Muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smart Expo este un program care doreşte introducerea patrimoniului cultural în mediu virtual. La Braşov proiectul pilot este disponibil la Muzeul Casa Mureşenilor şi la Casa Ştefan Baciu.

Vizitatorii care au smart-phone-uri vor avea la dispoziţie, în dreptul pieselor muzeale, câte un cod special de răspuns rapid. Astfel, odată ce codul va fi citit de telefonul inteligent, se va face imediat conexiunea la un site unde se vor găsi informaţii suplimentare despre obiectele de patrimoniu.„QR Code este acronimul în limba engleză a unui nou tip de interacţiune cu muzeul, este vorba de Quick Respond Code, adică a unui cod de răspuns rapid. Asta înseamnă, pe scurt, că poţi interacţiona cu o expoziţie, plasând telefonul în dreptul acestui cod, care te redirecţionează automat, de exemplu, într-un film, care aici este Dansul Romana inventat de Mureşanu” a explicat  Valer Rus, director Muzeul Casa Mureşenilor.

Cu un simplu smart-phone, cei care fac o vizită la Muzeul Casa Mureşenilor pot afla mai multe informaţii despre istoria Braşovului, dar şi detalii cu privire la familia Mureşenilor. Pur şi simplu este informaţie suplimentară. De exemplu, aici avem informaţii despre Suzana Mureşanu, soţia poetului Andrei Mureşanu, cea care face şi o celebră mărturie despre momentul în care Andrei Mureşanu a compus actualul Imn de stat naţional al României, „Deşteaptă-te, române!” Şi ea spune, citez: „Andrei Mureşanu şi-a luat băieţii de la Gimnaziul Catolic din localitate şi băieţi de la Şcoala Primară a Neguţătorilor Români şi s-a dus cu ei pe Tâmpa, cântând «Deşteaptă-te, române!»”, explică Valer Rus, director Muzeu „Casa Mureşenilor”.

Pe aceeaşi temă:

Copiii pot petrece vacanţa la muzeu

Avioanele aterizează în iunie în Piaţa Sfatului


 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite