Control la Spitalul de Neurologie în dosarul care vizează studiile clinice ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut un control astăzi şi la Spitalul de Neurologie din Braşov de unde au ridicat mai multe înscrisuri care vizează studii clinice efectuate anul trecut.

La Braşov nu au avut loc descinderi cu mascaţi, dar a fost totuşi un control legat de dosarul penal în care mai mulţi medici sunt acuzaţi că au folosit pacienţi pe post de cobai pentru a testa diverse medicamente experimentale.

De la Spitalul de Neurologie din Braşov au fost ridicate mai multe înscrisuri în această dimineaţă. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Mariana Câju, la spitalul din Braşov a fost vorba despre un control şi nu despre percheziţii, iar înscrisurile ridicate vizează câteva studii clinice care au avut loc anul trecut.

26 de percheziţii au loc astăzi la cabinetele unor medici suspectaţi de fapte de corupţie, urmând să fie ridicate mai multe înscrisuri şi probe de la 31 de spitale din ţară. În acest caz, cadrele medicale sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale. Procurorii precizează că un medic psihiatru din Arad ar fi testat medicamente pe pacienţi, fără consimţământul acestora.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite