Consiliul Judeţean scoate la închiriat Baza Olimpia şi Complexul Agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce timp de mai mulţi  ani Consiliul Judeţean s-a luptat pentru a le câştiga în instanţă şi a investit fonduri pentru a le moderniza şi să le pună în funcţiune, edilii au decis că este mai profitabil să închirieze Baza Olimpia şi Complexul Agrement.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, a anunţat că, în cazul Bazei Olimpia, procedurile sunt avansate, iar în şedinţa de plen de miercuri a fost aprobată documentaţia de licitaţie pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi de agrement în această locaţie: „În cazul acestor imobile cheltuim mai mult decât încasăm şi am decis să le închiriem. Prin această procedură vom putea obţine o redevenţă, nu vom mai face doar cheltuieli, iar cei care au beneficiat de aceste servicii sportive sau de agrement le vor putea utiliza în continuare”.

Potrivit proiectului de hotărâre, închirierea trebuia făcută pe o perioadă de trei ani, însă consilierii judeţeni au decis prelungirea perioadei la cinci ani, cu obligativitatea realizării anumitor investiţii de către viitorii chiriaşi.

În ceea ce priveşte Baza Olimpia, în şedinţa de luna trecută, proiectul de închiriere a picat la vot (nu s-au întrunit două treimi din numărul consilierilor judeţeni în funcţie).„Trebuie să aprobăm odată această procedură, pentru că altfel ţinem în continuare această bază ca pe o piatră de moară, fiindcă o să băgăm doar bani pentru a o reabilita, fără a câştiga ceva şi o ţinem practic de pomană”, a spus consilierul judeţean Vasile Ungureanu înainte de a se trece la vot.

La ambele obiective, şi Primăria Braşov deţine o parte din active: la Olimpia este vorba despre terenul de tenis cu tribune şi o clădire anexă, iar la Agrement, terenul de sub clădire. Primăria ar vrea să vândă tot terenul din zonă, eevaluat la 894.800 de euro, dar edilii judeţeni nu sunt interesaţi decât de suprafaţa de sub clădire şi au cerut o reevaluare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite