Concert extraordinar de Crăciun susţinut de Johann Strauss Ensemble, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie
Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie

Mult aşteptatul concert de Crăciun al celebrei orchestre de cameră austriacă, Johann Strauss Ensemble a impresionat publicul braşovean. Concertul a adunat sute de melomani braşoveni şi s-a desfăşurat pe scena Teatrului Dramatic.

Concertul a început la ora 20.00, iar Braşovul a fost oraşul în care celebrul şi îndrăgitul ansamblu şi-a încheiat turneului naţional „Best of Vienna“. Seria concertelor a început pe 11 decembrie, la Bucureşti, braşovenii fiind ultimii care i-au ascultat, dar şi cei mai norocoşi pentru că au putut să-şi umple sufletele de bucurie chiar în preajma Crăciunului.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DIN CONCERT

Orchestra Johann Strauss Ensmble a fost fondată în 1985, iar în prezent este alcătuită din 22 de membri. Succesului international al acestei orchestre de virtuoşi, aplaudată cu entuziasm de spectatori de toate vârstele şi de pe toate meridianele este de necontestat.

Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie

De cinci ani îi încântă pe braşoveni

Orchestra austriacă se află pentru al 6-lea an în România şi pentru al 5-lea an în concert la Braşov. „Concertul înseamnă şase ani de experienţă de lucru cu România, din care cinci ani sunt turnee naţionale. În România au avut mereu un cadru prietenos şi au o impresie foarte bună despre publicul de aici, fapt pentru care s-a întâmplat să refuze un turneu foarte bine plătit în Asia. Soliştii din «Johann Strauss Ensemble» au, în medie, 20-25 de ani de experienţă pe scenă, cea mai vastă fiind cea de 40 de ani“, a declarat Ionuţ Pavel, managerul Johann Strauss Ensemble.

Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie

Prim solistul si dirijorul acestui ansamblu este talentatul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Vienna, Russell McGregor. „Braşovul este un oraş special pentru noi, avem foarte mulţi prieteni aici şi e plăcut să revenim şi să cântăm, din nou, pentru braşoveni“, a spus dirijorul orchestrei.

Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie

Concert apreciat de public

Concertul a stârnit ropote de aplauze şi a reprezentat un cadou minunat de Crăciun pentru braşovenii car au avut ocazia să-l asculte. „Un concert minunat la fel ca toate celelalte. Este al treilea an consecutiv în care asist la un asemenea concert. Abia aşteptăm să ascultăm «Radetzky March»“, a mărturisit Miruna Mironescu.

Johann Strauss Ensemble a susţinut un concert de excepţie

După acest concert de la Braşov ansamblul va încheia anul cultural la Instanbul, apoi vor porni într-un turneu în Austria şi Germania, iar mai apoi în Australia, după care vor concerta inclusiv la Opera din Sydney.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite